10 June 2013

1st Kajang Car Boot Sale 2013

Assalamu'alaikum.


Seperti yang diceritakan pada entri lepas, alhamdulillah penyertaan kami dalam Car Boot Sale Kajang berjalan lancar. Walaupun kulit memasing sudah gelap tiga ton ke belakang (berbelang yuoolls!), namun kami dua-dua puas hati dan seronok! Sangat best aaaaaaaaaarghhh best gila!! Hahaha over.

Tapi memang best. Encik Suami yang datang membantu sahaja pun sampai harap kami join lagi sekiranya penganjur buat sebulan sekali. Nampak betapa teruja kami dan betapa supportive para pengunjung di sini??

Okey marilah layan gambar. Nak update entri tertangguh yang lain macam belum datang seru. Gambar pun tak banyak sebab sibuk sangat kemas dan layan pengunjung sampai telefon pun lupa mana letak, siapa pegang. Ini gambar semasa pukul 10 atau 11 pagi, dah panas terik... dan orang lebih rela balik baring atas lantai sambil buka kipas pulas ke nombor 5 atau buka pendingin hawa - baru terhegeh snap sana sini. Kesal dengan diri sendiri. U_U

Tapak kami. Dah berubah susunan daripada pagi tadi sebab baru teringat shawl preloved tak tayang depan meja, shawl baru tak gantung, baju preloved dalam plastik terlupa di dalam kereta sobs. Tak apa, lain kali ada rezeki boleh jual lagi. ^__^

Haa... ini susunan awal-awal. Tilam Afia bawah meja itu sudah dibeli orang. Huu... macam inilah bila jual barangan terpakai. Kita jual barang yang ada memori - terus sedih dah tak pasal. Topi-topi comel yang Afia selalu pakai dulu pun dah ada orang borong. Baju-baju dia, stoking dia, kasut-kasut dia................... :')

Mula-mula atas meja ini ada hiasan tembikar yang kecil-kecil itu. Oleh sebab kurang mendapat sambutan, kami naikkan beg dan shawl pula. Lain kali meja memang tempat longgok shawl!! Baru seronok orang nak gaduh tarik-tarik tudung kan.

Bahagian boot khas untuk tudung Afeeya Bella dan aksesori. ^_^

Suasana di Dataran Prima Saujana. Tapak peserta lain pun best-best. Sempat jeling-jeling sahaja semasa pulangkan pen pelanggan yang tertinggal. Pernah dengar orang jual Sony Discman original dengan harga RM2? DUA RINGGIT??! Abang sebelah kereta kami jual, dan dibeli seorang budak. Bertuah punya budak! T__T

Gambar dari penganjur. Sibuk sibuk sibuk!

Di bawah pula antara yang sudi membeli 'Kisah Si Puteri' dan menghabiskan stok novel 'Kawanku Panda'. Terima kasih!!!

Mungkin adik ini pembeli stok terakhir 'Kisah Si Puteri: Gaun Merah Jambu'. Beria promo pada orang ada siri yang sesuai untuk puasa dan raya, cari-cari habis sudah! Alhamdulillah... :') eh sebak tetiba.

Weeee moga terhibur, adik! Bertambah Geng Kawanku Panda yahuuu!

Puan-puan manis ini belikan untuk anak-anak di rumah. ;)

Pembaca karya Nazry Salam pun ada ha! Terkejut adik itu bila saya kata, "Inilah Nazry Salam." Hahaha terus dia beli novel 'Lukisan Hati' sebab yang lain sudah ada. Kelasss awak, Encik Suami. x))


Okey nak berikan ucapan terima kasih teristimewa untuk Encik Suami.
*sediakan baldi jika anda alah pada kasih sayang yang ditonjolkan secara lisan wakaka*


Terima kasih banyak-banyak, gila-gila punya terima kasih, kepada suami yang begitu berdedikasi dan ikhlas membantu saya dalam menjayakan event pertama AfeeyaBella ini. Peluh merecik sampai basah muka, basah baju, dan yang penting, lengan sudah berbelang! Walau demikian awak tetap seronok dan lebih teruja nak kira keuntungan. Haha! Terima kasih, ya. Terima kasih belikan air dan makanan. Terima kasih bukakan payung. ♥ ♥ 

Dan terima kasih juga kepada emak (Tok Mak Afia), dan kakak saya (Ummi Kembar dan Baby Raudhah) kerana bantu jagakan, mandikan, masakkan makanan untuk Afia sepanjang tujuh jam kami berniaga. Afia pun ibu dan abah nak ucapkan terima kasih (manalah tahu besar nanti dia baca entri ini), sebab berkelakuan baik dan senyum-senyum sahaja sepanjang ibu abah tiada. Mungkin ibu abah dah boleh dating tengok wayang lalalala kbai jangan ikut. 

Jumpa lagi!


4 comments:

FEEQRY said...

Mari kita berniaga lagi! :))

Husna Adnan said...

JOM!! Hahaha.

Gigs Gondrong said...

Ada lagi car boot sales di Kota Damansara.. Kalau berminat nak join la.
www.facebook.com/CarBootSaleDamansara

Hazlam Collections said...

hi.. nak Tanya.. mcmana nak join carboot sale tu.. tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...