13 October 2016

Amalan Pemakanan Ibu Mengandung / Hamil

Assalamu'alaikum.

Waktu mengandungkan Aulia Safa, banyak juga yang saya telan demi maslahat bersama. Dulu waktu anak sulung saya Afia Zara, hampir tidak amalkan apa-apa malah asyik mengidam bubur segera yang dah masuk 4 tahun kami boikot haha. Sangat unhealthy. 😵 Dan banyaklah masalah Afia terutama kulit dia. Maafkan ibu, nak.

Maka mengandung kali kedua ini saya ada sedikit berjaga-jaga.

Ini yang saya amalkan dan alhamdulillah nampak kesannya pada Safa.

27 Julai 2016: "Hello, ni saya berusia beberapa puluh minit."

1) Susu Kambing

Oleh sebab Afia dulu kena kuning hampir sebulan (border prem), maka kali ini saya amalkan susu kambing sejak masuk 4 bulan. Tak pernah minum susu kambing, tak pernah peduli jenama susu kambing di pasaran, tetiba terus jadi Ejen Khalish sebab memang suka menjual (haha) dan dapat minum sambil berkongsi kebaikan.


Ni masa 4 bulan, dah nampak perut sikit.
Dan masa ini Khalish masih berwajah lama.


Saya amalkan yang koko kurma sebab rasa coklat (of course!). Nasib baik sedap macam air coklat biasa. Tak hamis, tak bau kambing, tak payau ke apa. Serius sedap. Yang asli tak berapa seronok pada lidah sebab kurang manis. Tapi ramai juga pelanggan saya yang hamil memilih asli, mungkin memang tak suka minum manis atau nak baby putih? Hehe yang penting dedua pun bagus untuk ibu dan kandungan.

Ha ni packaging baru Khalish. Tak ada gambar kambing 😂

Hasilnya, Safa kena kuning juga hari ke-5 dan baik sendiri hari ke-10 (jaundice is normal mommies, don't be too scared, kecuali terlalu teruk dan terlalu lama). Lima hari je, dan tak tinggi. Tak kena bawa hospital, tak kena ambil darah, tak perlu jemur lampu biru. Alhamdulillah.

Dan, tulang Safa subhanallah sangat kuat!


Gambar semalam (12/10/16): Tengok leher Safa showoff! 2 bulan 2 minggu 2 hari. 
Kakaknya terseliuh masa meeting di Blink Trading. Budak aktif gitulah. 😆

Klik sini untuk tengok banyak lagi testimoni Khalish.


2) Minyak kelapa dara (VCO)

Kalau nak beli boleh Whatsapp 013-3482016 😍

Yang ini saya amalkan sebab ramai kata nak bersalin nanti senang, tak kena potong atau terkoyak lelebih. Tapi jahitan lama saya tetap terbuka dengan sendirinya masa push, bukan rezeki nak berpantang tanpa luka episiotomy. Tapi yang best tu masa mengandung, kulit saya elok. Tak berjerawat, lembap, keluar rumah selalu malas nak mekap tapi masih tinggi keyakinan diri 😝. Alhamdulillah, kulit Safa pun cantik, tak mudah kena ruam. (Luka baik dalam 2 minggu.)


3) Jus Delima Gulsan


Untuk minda anak yang cerdas, saya telan jus delima ni walaupun ada sedikit manis masam. Tak tahu yang mana satu kebaikan jus delima pada Safa, tapi Safa seawal lahir dah dapat detect siapa keliling dia. Telinga dia alert pada bunyi dan mata dia terus pandang pada datangnya bunyi tu. Kalau kita ajak borak, mata bertentang mata dah. Ni nak kata bijak atau memang perkembangan baby sekarang terlalu cepat pun entahlah heee. Banyak kebaikan jus delima, boleh baca sini.


4) Ais masak


Haaa... jangan lupa minum banyak air supaya tidak dehidrate dan mengelakkan kencing kotor. Kencing kotor antara salah satu sebab kelahiran pra-matang.

* * *

Okey empat ini yang diamalkan secara konsisten sepanjang 38 minggu bawa Safa. Makanan yang lain macam sayur, buah, daging memang makan macam biasa. Banyakkan ambil makanan berkhasiat, elakkan fast food. Terlalu banyak makan fast food atau frozen food pun punca kuning baby teruk, wallahua'lam. Oh ya, saya minum Ephyra sejak 2014 jadi saya teruskan masa hamil hinggalah sekarang untuk tenaga diri sendiri dan milk booster. Kalau ada kebaikan pada Safa, alhamdulillah.


Ni gambar hari kedua, hari dibenarkan pulang ke rumah. Cantik tak Kak Ratu macam orang datang melawat, kan? Ya, CheTa idola hakak haha! #siscuba

Lepas ni nak share berkenaan penjagaan emosi pula. Penting ke?? Sangat penting!

#jemputshare
#pemakananhamil
#ibusihatbayiceria

♥ 27 Julai 2016: Aulia Safa ♥


Assalamu'alaikum.

Alhamdulillah pada 27 Julai lalu, saya selamat melahirkan anak kedua kami yang diberi nama Aulia Safa binti Mohammad Nazry. Dah 2 bulan 2 minggu 3 hari dah dia (aaaaah senang bener ada apps yang dapat kirakan usia anak-anak tepi blog ni hiehiehie < gelak baru).

Mengandungkan Safa ni menarik.

Waktu bawa Afia tengok Upin Ipin, sebenarnya dah bawa sekali Safa berjoget segala dalam rahim haha galak ngat aih! Waktu beri talk di UiTM Shah Alam pun dah ada. Cuma kami tak tahu. Teringat pensyarah saya tanya, "Bila anak 2nd?" Saya jawab, "Insya-Allah belum ada rezeki, puan." Walhal waktu tu dah ada daaaaaaah.

Dan sepanjang hamilkan Safa, tak duduk diam. Sangat aktif buat kerja sana sini, lagilah masa PBAKL angkut buku jaga kaunter jaga booth sapu sampah dan sebagainya ha. Alhamdulillah nikmat sihat Allah beri.

Lepas PBAKL tu yang lemau terus.

Bulan Ramadan, digerakkan hati untuk hiatus FB. Maka kehamilan waktu itu sangat tenang, bahagia, indah, tanpa sebarang emosi luar kawal daripada sharing rerakan. Bukan nak kata newsfeed FB saya tu penuh dengan sharing tak elok, cuma ada masa of course orang ni ulas isu ni, kita pun nak ulas. Orang tu sakit hati, kita pun nak sakit hati. Gitulah.

Dan yang paling lawak, mengidam masa ni bukan makanan.

Tapi...

BUIH SABUN

>___<

(bersambung...)

11 October 2016

Selalu rasa tidak cukup? Baca ini!

"AWAT SIBUK HAL ORANG??"
.
.
.
Saya tak sibuk pun siapa belum kahwin, siapa belum ada anak, siapa lepas bersalin tak kurus-kurus, siapa itu siapa ini.
.
Tapi saya sangat 'sibukkan' hati dan jiwa sendiri memikirkan masa hadapan mereka yang tidak menggali potensi sendiri, dan beranggapan dapat makan gaji hingga mati (sori kalau kebacaan keras, blame the rhymes).
.
Ada masa lapang, sibuk marathon The Walking Dead. Lepas itu Arrow, lepas itu Sayangku Kapten Mukhriz. Tiap kali marathon siap update wall, tapi tiap kali jumpa pun asyik cerita duit tak cukup, beras tak beli.
.
Dan tiap kali itulah saya berikan solusi. Cuba jual ini, dapatlah duit sesikit daripada tak ada. Cuba buat ini, dapatlah tambah pendapatan daripada tunggu hujung bulan.
.
Tapi yang saya dapat,
"Aku mana reti."
"Aku tak ada masa."
"Eee tak nak aku jual-jual ni."
"Internet aku slow, macam mana nak jual online?" - tapi ada komputer yang dibuka tiap masa kasi anak tengok Youtube.
.
Saya malas ulas hidup orang. Bukan kita tahu 24 jam cabaran dia macam mana.
.
Tapi itulah.
.
Kalau asyik update wall berjimba sana sini, marathon drama sana sini, tapi kerap kata tak ada duit, mengeluh gaji sikit, menyalahkan kerajaan, salahkan bos tak bagi bonus, salahkan suami tak cukup bagi nafkah... kena ubah balik cara penggunaan masa.
.
Time is money.
Masa itu emas.
.
Jika perlu layan drama, layanlah sejam sehari. Pilih drama yang paling menarik untuk diikuti, yang memberi inspirasi, yang beri pengalaman dan ilmu berisi.
.
Yang cerita hat pusing laki hensem perempuan lawa kahwin paksa mati kanser, buatlah ending sendiri dalam kepala. Tak perlu buang masa hangpa dok follow sampai 20 episod.
.
Selebihnya, gali potensi. Cari cara jana pendapatan sendiri, dengan kudrat dan masa sendiri.
.
Pernah rasa jual barang untung sen-sen?
Pernah rasa jual barang untung puluh-puluh?
Or even... pernah rasa jual barang?
.
Rasa dia macam mana?
.
Rasa LEGA. Rasa BERSYUKUR.
.
Syukur masa yang Allah beri, kita gunakan untuk cari duit poket, tidak meminta-minta, tidak mengeluh, tidak berburuk sangka dengan orang lain dan Pemberi Rezeki.
.
Bersyukur, kita dapat bantu selesaikan masalah orang dengan barang yang kita jual. Jika kita fokus volume, bersyukur kita dapat jual dengan harga yang tidak membebankan.
.
(Tak dapat pahala orang yang merendahkan harga dan menyesalinya. Ha ini yang Kak Ratu baca dalam buku 'Perniagaan Dalam Islam'. Nanti dah habis hadam, insya-Allah Kak Ratu kongsi.)
.
Hina ke jual barang ni?
Sampai alergi naik bulu roma bagai?
.
Bila bab menjual je, terus terbayang makcik pakai tudung tiga segi ikat bawah dagu, pakai jubah duduk tepi Petronas jual keropok ikan? Bila menjual je, macam mengemis duit dalam poket orang? Tak elegen? Tak bergaya?
.
Mana lebih hina?
.
Menghina orang yang berusaha,
atau tidak berusaha dan menghina orang lain? Teeeeeeet.
.
Menjual tak susah.
Insya-Allah. Ada banyak cara.
.
Cara paling mudah:
 Jangan bakar duit beribu-ribu kalau baru nak mula. Jangan join yang janji hibah tetap tiap bulan. Buatlah dropship, tak keluar duit langsung. Kena rajin ja.
 Atau beli barang pukal dengan modal rendah. Kak Ratu siap kongsi mana nak ambil stok, siap segala tips dalam kain. Kenanga Mall terpacak situ bukan untuk hiasan. Jalan TAR bukan melebar di situ untuk kau asyik shopping tudung penuhkan almari sendiri. Kau juallah sekali.
 Atau kalau malas berpanas di luar, berpanaslah di dalam. Ambil tempahan dan buat ikut kemampuan. Buatlah sendiri di rumah.
Contoh:
Reti buat kek.
Ambil tempahan sebiji kek dulu.
Ambil gambar, dan minta feedback.
Jual kepada siapa?
Kepada ahli keluarga,
jiran tetangga,
rakan rapat,
yakni orang terdekat.
Repeat.
Kalau memang sedap,
orang jauh pun sudi datang ambil.
Dah mula,
hebahkan.
Kalau senyap ja,
macam mana nak jual?
.
Bab dropship ni, terkilan Kak Ratu bukan sikit. Botingkek. Masa cari, ramai nak. Masa buat, hayooooh macam kita paksa pulak.
.
Malas promo.
walau dah dikasi ayat menjual.
.
Malas upload,
walau dah dikasi gambar cantik.
.
Malas layan customer,
sedangkan di situlah Allah nak salur rezeki.
.
Kalau malas,
buat apa pun tak jadi.
.
Kalau malas,
sendiri fikir kenapa duit tak mari-mari.
.
Kalau malas,
teruskan marathon siang malam.
Tapi kena happy-lah dengan pilihan sendiri.
.
Buatlah apa pun,
janji jangan mengeluh sana sini
jika kita sendiri tak reti
hargai masa yang Allah beri.
.
Yes, be yourself.
But be the better you.
.
Tak hipokrit kalau kita ubah jadi lebih baik.
.

Ibrah Kes 'Kak Hassanah'

3 Jun 2016 - Isu KH pada saya, dipandang lebih berat daripada sebuah kisah yang direka-reka untuk mendapat populariti. Ini bukan isu KH semata-mata.
.
Ia lebih daripada itu.
.
Kebimbangan saya;
ini satu penyakit dunia media sosial.
.
Betapa sesetengah pengguna,
obses dalam bergelumang dengan media,
hingga sanggup menipu demi popular.
.
Mungkin bukan KH. Saya tidak mahu menuduh apa niat sebenar beliau. Beliau juga sudah meminta maaf kepada umum, walaupun tergores hati ini tatkala beliau antara penulis yang saya baca statusnya. Penulis buku pula.
.
Menipu.
Mereka-reka.
Imaginasi.
Fame.
.
Sounds familiar?
.
Amran. Raja Melaka. Siapa lagi?
.
Mukanya tidak kelihatan,
tingkahnya tidak diketahui,
tetapi bicaranya dikelek ke sanubari.
Oleh pengikutnya sendiri.
.
Dulu juga saya ikut rapat kisah seorang wanita berniqab. Raih populariti sebagai wanita sempurna bak bidadari, hidup kaya-raya, wall penuh status agama... rupa-rupanya hampir majoriti kisahnya tipu belaka. Gambar Google, gambar curi, namun mengaku milik diri sendiri. Shocking.
.
Followers? Belas ribu.
Bila kantoi? Ramai jadi benteng.
.
Dia bagaimana, masyarakat bagaimana.
Demand & supply jawapannya.
Kita cepat suka pada yang indah-indah belaka.
Maka yang indah sahaja mereka cerita.
Walau terpaksa diada-ada.
.
(Let alone the niqab.
Kebetulan tersama luarannya.
Juga secebis kisah mereka.)
.
Sisi lain tragedi ini:
.
Ya, pengajaran buat kita para penulis.
Kita semua penulis sejak FB memudahkannya.
Kita semua penulis walau hal diri sendiri saja.
Tiap kisah, ada pembaca setia.
.
Cuma jika,
tiada cerita,
maka diam sahaja.
.
Mengaranglah dengan jujur.
.
Jika reka, kata reka.
.
Kita ada yang dipanggil;
emmm apa ya...? Oh!
.
>> Fiksyen.
.
.
Husna Adnan,
Penulis, editor, manusia biasa.
Yang aibnya banyak Allah jaga.
Moga Allah ampunkan kita semua.

Tips Menjual Barangan Terpakai (Online)


.
PS: Eh ada ka orang letak PS awal-awal? Anggap prescript lah gitu - Semestinya tidak menjamin akan menjadi. Ikut rezeki memasing.
.
Bismillah.
.
1. NIAT, DOA, DAN REDHA
Sekiranya puan seorang isteri, minta suami doakan kejayaan jualan. Jika tuan / cikpuan seorang anak, minta ibu doakan. Jika tiada antara duanya, minta Allah redha dan jayakan. Ini penting. Niat kena betul.
.
2. GAJI INCOMING!!
Pastikan hari buat jualan itu sama ada sehari sebelum gaji, atau waktu gaji, atau minggu gaji. Tengah bulan krik krik sikit terutamanya bila barang kita majoriti RM50 ke atas dan lebih kepada fesyen.
.
3. PILIH BARANG YANG MASIH ELOK
Yang dah koyak, pakaian dalam terpakai etc, seeloknya terus ke tong sampah. Yang ada minor defect masih boleh jual asalkan kita beritahu di mana. Yang rosak macam barang eletronik, boleh juga promo tapi buat asing. Kadang ada mekanik nak beli murah untuk depa baiki dan jual semula.
.
4. GAMBAR JELAS
Lepas dah pilih, letak setempat dan ambil gambar. Letak sekali kertas bertulis nama FB dan tarikh bagi menegaskan yang awak bukan scammer. Kemudian baru ambil gambar satu per satu. Rajin sikit naaa. Pastikan terang dan jelas. Blur, gelap, main tebar atas lantai berhabuk tu geli tau haha.
Kalau jual baju baby, shawl, atau yang kekecil dan ringan, terus buat kombo. Orang tak ralat nak bayar duit pos kalau sekali pos dapat lebih sehelai.
.
5. UPLOAD + CAPTION + HARGA + CONDITION
Dah siap gambar, mula upload. Okey ini tips Kak Ratu. Upload di FB awak saja. Pastikan album set Public dan komen pun Public. Biar sesiapa saja boleh komen situ. Sertakan sesiap harga, ukuran, kondisi barang, dan kegunaan jika perlu.
Bab harga, ini Kak Ratu nak pesan. Kalau niat kita nak kemas rumah, nak clear almari, nak cantikkan ruang yang lama bersemak, harga tu tak payahlah cekik darah. Kadang harga preloved lagi mahal daripada harga baru.
Kita bukan nak buat untung mana. Unless memang jual sebab nak beli barang lain, Kak Ratu tak boleh kata apa la. Cumanya ramai susah nak jual barang preloved disebabkan harga tak to-die-for tuuudiah.
.
6. SHARE LINK
Kenapa Kak Ratu cadangkan upload di wall? Supaya dapat kita share link album tersebut di beberapa group barangan terpakai. Ada admin yang sempoi, ada yang kena upload terus di group. Kita paste pada group sempoi dan aktif. Tak adalah tiap kali nak promote, asyik dok upload dan karang ayat.
.
7. CTA (contact to action)
Semua order berurusan di PM. Layan PM ikut turutan. Bagi Kak Ratu yang ini lebih senang berbanding alihkan bakal pembeli ke Whatsapp atau Telegram.
Aha dan satu lagi, boleh juga anggap siapa pertama komen book, dia punya. Biar depa book book book kemudian suruh PM jika serius buyer. Kenapa bukan kita yang PM? Untuk filter serius buyer VS joy buyer (yang syok book sana sini tapi tak beli pun).
.
8. BAYARAN 24 JAM
Ini paling strict yang Kak Ratu amalkan. Dah PM, dah dapat total dan nombor akaun, reservation dalam masa 24 jam sahaja. Kita beritahu pada bakal pembeli. Kalau senyap, terus open kepada orang lain tanpa notis. Tak payah sesusah dok PM "Sis dah bayar ke? Masih minat ke? Halooo anybody home??" BUANG MASA.
.
9. OFFLINE / SELF-PICKUP
Bagi yang selesa untuk stranger datang ke rumah (jika awak perempuan, pastikan ada suami / adik beradik lelaki / ayah), tetapkan satu hari yang rumah dibuka untuk ambil dan bayar. Nak tengok barang lain pun boleh. Kata yang hari itu sahaja dibuka untuk walk-in, sebab esoknya nak uruskan pengeposan online pula. Maka pembeli online dapat 24 jam, pembeli offline pun dapat 24 jam.
.
10. "SAYA SERIUS BUYER SIS, PLEASEEEE!"
Mendapat rayuan untuk tangguh bayaran hingga sekian-sekian hari?
Minta deposit untuk lock barang, atau pastikan barang tersebut ada beberapa lagi nama yang sudi untuk que-book. Jika beliau back-out, kita ada bakal pembeli lain.
.
11. DELETE KOMEN 'BOOK'
Delete komen book bagi booker yang tak jadi beli, supaya bakal pelanggan akan datang tak rasa keliru. Boleh juga delete gambar yang dah sold, atau tulis SOLD, atau alih ke album lain. Buang dari album jualan lebih elok supaya yang terlepas tak rasa frust sangat haha. Kalau nak biar situ pun okey je. Nampak meriah.
.
12. TURUN HARGA / SEDEKAH
Jika selepas beberapa tempoh ada barang yang tidak mendapat sambutan, turunkan lagi harga atau beri percuma kepada yang berminat.
.
13. SENYUMLAH TENGOK RUMAH DAH CLEAR
Senyum pun nak kena ajar ke? 👻
.
.
Yang benar,
Husna Adnan,
WAHM yang berjaya dapat RM1k
hasil jual preloved dalam masa 24 jam hihi.
Alhamdulillah, moga bermanfaat.
.

SAMPUL PRABAYAR: "KIRA BURN LAH."

(Dari status FB 24 Mei 2016)

Alkisahnya semalam nak pos barang pembeli, kami short 1 borang prabayar PL. Ini memang bukan buang sebab salah isi ke apa, semua yang kami beli diletakkan setempat di atas meja. Sangat mustahil ianya hilang.
.
Maka suami ke kaunter PL Kajang. Malangnya, tidak boleh diberi borang sebagai ganti, hanya boleh beli sampul baru dan dapat borang baru.
.
"Jadi yang saya sudah beli ini?" tanya suami.
"Kira burn lah," selamba orang kaunter jawab.
"Dah kalau masa beli itu diberi kurang, takkan saya nak burn saja? Memang short satu."
"Salah encik sebab tidak kira on the spot."
.
Haha tergelak aku. Sekarang gelaklah sambil menaip, semalam berapi juga. Kalau beli 500, 500 lah kena kira balik. Sila bersila di situ.
.
Tapi kes ini selesai baik. Suami telefon Pengurus PL dan dibenarkan ambil satu borang di PL yang kami beli sebelum ini; di PPL Bangi. Kena bawa resit.
.
Okey.
.
Faham amat. Kita letak juga diri kita dalam kasut pihak PosLaju. Memang banyak syarat terbaru depa yang kalut mengada. Prabayar pun kena timbang, sampul letak barcode, ada expired date, borang tak boleh ganti.
.
Ini semua terjadi sebab perangai sesetengah pengguna PL sendiri. Tak amanah, suka membazir, banyak songeh. Itulah sebab ada pepatah 'kerana nila setitik, habis rosak susu sebelanga'. Orang terdahulu dah faham amat dengan perangai orang kita.
.
Yang Kak Ratu nak kongsi ini adalah, bagaimana kita sebagai orang bisnes perlu ada back-up plan untuk risiko luar kawal.
.
= Dengan penyelesaian dalam kawalan.
.
Bila terjadi hal sebegini, perlu ada skrip untuk tidak menyalahkan pengguna. Siap dengan nada menyentap dan muka bosan, apatah lagi kan. Pengguna keluar duit untuk servis kita.
.
1) Ajar pekerja untuk menerangkan SOP baru kepada pengguna, menggunakan ayat yang betul dan nada yang baik.
.
2) Jika ada page, terangkan SOP baru di situ (saya tidak pasti pihak PL ada beritahu ataupun tidak secara public, kami memang tak tahu).
.
3) Walaupun ada masa pengguna salah, minta maaf sahaja. Ayat menyalahkan pengguna seperti dialog sebenar di atas adalah tidak anggun sama sekali.
.
4) Budi bahasa budaya kita. Mana? Kalau ada, tunjuklah. Bukan baik menyengih dengan mat salih saja. How are you sir? Gumoning.
.
Tidak semua orang bisnes sedar akan risiko terkawal VS tidak terkawal. Kena banyak praktis, dan siapkan segala perancangan yang dapat dilakukan oleh pihak kita. Mana yang dari kita, dapat dikawal. Orang lain, tidak dapat dikawal. Tetapi boleh dimanipulasi.
.
Yang paling dapat dikawal adalah emosi kita.
Dari situ, dapat manipulate emosi orang lain.
Tak dapat manipulate, senyumlah ucap sori.
Nak buek camno.
.
Husna Adnan,
Garang tapi manih U_U

30 August 2016

PBAKL 2016: Skuad Misi Buka Booth!





MODAL CIPUT: MANA NAK CARI STOK MURAH DENGAN KUANTITI SEDIKIT?

.
Raya nak dekat kan? Nak cari duit tambah untuk pulang ke kampung halaman?
.
Ini jawapan Kak Ratu seperti yang dijanjikan:
.
Kenanga Mall
.
Google je mesti jumpa.
.
Tak terperanjat?
Terperanjat?
.
Siapa tahu, tahulah. Kan Kak Ratu dah kata yang otai boleh berlalu pergi. Ini untuk yang tidak mengetahui.
.
Baju dewasa, baju kanak-kanak, tudung, minyak wangi, barang dari China, barangan umrah haji, baju Korea, baju Bangladesh, semua ada.
.
Oleh kerana Kak Ratu biasa borong pakaian, Kak Ratu kongsi fokus pakaian eh.
.
Beli tiga helai pun dah murah.
Beli sehelai pun murah tak masuk akal.
.
Nak niaga, nak beli pakai sendiri, nak beli untuk sedekah orang, nak beli tong-tong kengkawan atau ahli keluarga, di sinilah tempatnya.
.
Baju RM1, RM5, RM15, RM30 semua ada.
Yang kain bagus pun masih murah.
.
Bergantung floor mana yang kita pergi.
.
Yang murah biasanya tingkat 3, 3A, 5, 6.
.
Kalau Jalan TAR terlalu besar dan panas untuk diredahi, Kenanga Mall terlalu berpinar mata nak tengok tiap kedai tapi sejuk ekon.
.
Kalau Kenanga Mall pun kau tak mahu redah, hakak tak faham macam mana hangpa nak bersaing dengan peniaga fighter.
.
Tips dari pengalaman Kak Ratu:
.
- Jika jumpa satu barang yang best, tanya harga. Jangan terus beli. Tanya lagi berapa minima order.
.
- Jika minima order takat 3 / 6 helai, dan bukannya 15 / 20 helai (untuk pakaian), dah cukup baguih nooo.
.
- Jangan beli. Tanya lagi: Minima order itu boleh campur design, atau tak boleh. Ada kedai yang segala macam dalam kedai dia tu kau boleh campur. Lagi masyuklah beli banyak design kot nak survey pasaran.
.
Ada kedai satu design, boleh pilih warna. Ada kedai, tak boleh pilih warna. Satu design tu kalau ada 12 warna, 12 warnalah yang kau kena ambil. Hatta oren floresen hingga ke cakerawala angkasawan boleh nampak.
.
- Kalau semua okey, jangan beli. Tanya lagi. Kalau nak restock, kena ambil semua warna juga, atau 6 / 12 / 20 helai juga, atau boleh restock takat helaian yang kita perlu, dan warna yang pelanggan minta.
.
Ada kedai tak boleh kawtim. Tiap jual beli, reset balik macam tak kenal kau. Ada kedai, dia kata boleh restock takat yang kita perlu, asalkan masih simpan resit. Tanya perabih.
.
- Dah cukup maklumat, kalau puas hati, boleh beli. Kalau nak survey kedai lain, survey dulu. Buat yang sama.
.
Ada kedai sama barang, lain harga, walaupun bos sama. Di Kenanga Mall, satu bos ada banyak kedai. Ada juga yang tiap floor tu ada kedai dia. Kalau ada 8 floor, 8 lah kedai dia. Jadi jangan heran kalau barang orang sini, sama dengan orang sana. Tapi harga boleh bincang ikut staf senior.
.
.
Tip tambahan:
.
- Tanya juga sekiranya kedai tersebut ada buat group khas atau boleh PM pelanggan segala gambar dan produk terbaru.
.
Broadcast begini memudahkan kita supaya tidak perlu turun Kenanga Mall tu tiap minggu. Mana design lawa, kita book sesiap. Yang jauh, boleh minta pos.
.
Broadcast begini juga senang kalau kita nak guna balik gambar pembekal untuk survey pasaran atau ambil pre-order. Minta izin dulu.
.
.
Okey rasanya banyak dah Kak Ratu suap hangpa pagi ini. Moga kenyang dan bermanfaat.
.
Kak Ratu tak rugi kongsi perkara ini. Sebabnya tak semua akan bergerak pon. Takat nak hype tahu maklumat ja.
.
Tapi kalau dah tahu, dan ada member nak berniaga, kau kongsilah ilmu tak seberapa ni. Hakak kasi free, kau tak payahlah nak kaut untung. Orang tu baru nak berniaga, dah kena cukai dengan kau. Belum kerajaan lagi. Wooops.
.
Kak Ratu tak minta banyak. Minta doakan sambutan pembaca di booth A3015 di PBAKL, MAEPS Serdang bermula Jumaat ini, meriah dan berjalan lancar. Itu ja.
.
P/S: Peniaga yang memang ambil dari sini, jangan risau. Rezeki tiap kita Allah dah tentukan. Rezeki tiap kita Allah kata, kalau kita buat, kita dapat. Rezeki di bumi Allah ni luas, jangan berebut, jangan hasad dengki, jangan makan sorang.
.
.
Husna Adnan,
Ratu Kenanga suatu masa dulu.
Tiap pekerja situ dah macam kawan.
Layan orang bebaik, nanti depa layan hang bebaik.
Tapi sekarang mana entah depa pergi. Y_Y

Buku selfie?? Oh no!

Kes hangat berkenaan buku yang berasal dari status media sosial, dah jadi bualan tiap rakan industri.
.
Saya tiada masalah dengan buku konsep begini. Kalau dah suka, penutup botol pun kita kumpul.
.
Lagipun ia tetap status yang ditulis si penulis. Tak kacau copyright orang. Lainlah dia ambil status hakak pi jual kata ayat dia dan meraih kegemilangan.
.
.
Cuma hakak ada pendapatlah.
Pendapat krik krik.
.
Nak copy paste status tu tiada masalah. Tapi kurangkan tepek muka individu; tak kira cantik ke, hodoh ke, hensem ke, suam kuku ke apa.
.
Kalau dibuat tipografi yang besar satu muka surat dan menggabungkan font yang elok-elok ala 88 Love Life atau Kanvas Muharikah, seronok sikit nak hadap sambil mengenang nasib.
.
Kalau baca buku yang terlalu banyak selfie, hakak rasa cemas serba salah gitu. Isteri orang kan. #kbai
.
.
Jelas sekali saya bukan pembaca sasaran. Mungkin ini buku fan-service. Fangirl mungkin suka simpan dan tatap wajah beliau. Macam kau kumpul poster Shima dululah. Buat-buat lupa lettew.
.
Maka, hakak tak kutuk beliau mahupun penerbit. Mereka buat atas sebab mereka sendiri. Kos mereka sendiri. Risiko mereka sendiri.
.
Kita yang bukan pembaca sasaran, kalau tak puas hati, buat buku sendiri. Demi jaga maruah, konon tak nak letak muka sendiri, kau letaklah gambar rumput ke apa yang patut.
.
Tak tahu macam mana, contact hakak. Biar hakak uruskan dari cover, layout, ISBN, sampai ke pencetak.
.
Kau siapkan duit je.
PM sis jika berminat.

Terbitan Sulung Skuad Misi


12 April 2016

5 Tip Membina Kredibiliti Bagi Peniaga Yang Berurusan via Whatsapp



1. Gunakan gambar sendiri yang paling elok, atau logo syarikat sekiranya nombor itu nombor syarikat.
Jangan biarkan kosong, atau letak gambar anak, gambar selfie mulut senget, gambar alam sekitar, mahupun gambar juadah hari raya yang lalu.
Gambar adalah 1st impression kita kepada bakal pelanggan.
.
2. Tulis status Whatsapp dengan ayat yang mengesahkan nombor itu memang milik empunya bisnes yang pelanggan simpan.
Contoh:
Jika peniaga kain, tulis status
"Kain Murah & Berkualiti"
Jika ada website, letak url web.
.
3. Elakkan (atau jangan buat langsung) status negatif atau emo meroyan dikhianati kekasih.
"Jantan tak guna!!!"
"Kau buat aku hari ini, esok kau tunggu!"
"Bosannya. Gi mati pls. 😒"
Walhal jual kain telekung, dah terganggu emosi bakal pembeli. 'Eh betul ke idok ni nombor IG telekungkutelekungmu tu?' 😷
.
4. Mulakan menyapa bakal pelanggan dengan salam dan emoticon yang bersesuaian. Tunjukkan kemesraan walaupun sebenarnya baru bergaduh laki bini perihal siapa nak cebok anak.
Atau jika tak reti berpura-pura, balas Whatsapp hanya selepas emosi terkawal.
.
5. Gunakan panggilan yang sesuai dengan target market.
Ada target market yang hanya sesuai menggunakan panggilan formal (tuan, cikpuan, puan, encik, dato', datin). Ada juga target market yang selesa dipanggil panggilan santai (sis, kakak, bro).
Mulakan dengan panggilan formal lebih selamat. Jika pelanggan minta santai, baru kita ubah.
.
BONUS!
6. Gunakan ejaan penuh bagi mengelakkan kekeliruan. Dan dilarang keras menggunakan singkatan berbentuk nombor dalam urusan jual beli.
Penjual: "Harga promo 2 abes da wak."
Pelanggan: "Tapi saya nak 1 je."
2 = Itu, tu.
Pelanggan: "Ada lagi ke sis?"
Penjual: "6t saya PM blk."
6t: Nanti
Hakak pernah beri invois untuk dua kuantiti sampai terkejut pelanggan. Awat mahai sangat?? Sebab dia yang guna '2' = itu. Kita paham lain. Hoho.
.
Apa pun, sebagai peniaga, kita kena cool. Belakang-belakang meroyan dengan suami ke, best friend ke, anak kucing ke, depan pelanggan tetap mahu cool. Sifu kata, nak hati tisu, jangan berbisnes.
.
Oleh: Husna Adnan

5 Sebab Mengapa Sesetengah Penjual Kurang Gemar COD (Cash On Delivery):


1. Pelanggan sangka COD tiada sebarang kos, maka mahu tolak duit pos.
COD masih guna minyak, malah tol jika ada. Takat RM6, pergi balik kadang lebih daripada itu. Kalau sekampung setaman sejalan itu lain cerita.
.
2. Jimat masa?
Penjual kata jam 2 petang di Petronas.
Pembeli kata okey, otw.
Penjual tengok jam, dah 2.30 petang.
Pembeli Whatsapp, "Esok boleh ke? Saya ada satu lagi kenduri kena hadir."
Minta carut ke? Astaghfirullah.
Pembeli kata ada di rumah.
Penjual kata dalam pukul 2 sampai.
Dah sampai... segala loceng, call, Whatsapp, DM, TG, merpati, asap semua tak berkesan. Tiduq ka??
Ada juga pembeli yang on time, tapi penjual pula buat hal. Manusia, kan. Jadi, adakala COD ini tak jimatkan masa pun. Baik lagi hangpa minta pos.
.
3. Jimat tenaga?
Duduk dalam kereta berjam-jam, semata nak tunggu awak nan seorang. Kalau penjual yang kena angkut anak, kesianlah musim panas ni. Awak mungkinlah suka, sebab minta COD otw dari kenduri.
.
4. "Saya duduk Paris. Boleh ke nak COD sekarang? Nak sabun harga promo."
Ada produk, tidak berbaloi untuk dihantar sekotak saja. Atau sekeping. Atau sehelai. Atau seurat. Margin sedih. Apabila diterangkan, dikata tolak rejeki.
.
5. Dah kasi total, bawa duit tak cukup. Atau harga barang RM19, diberi RM100. Kita bukan mesin cash, sayang.
.
Apabila diadun semua ramuan di atas, sesetengah penjual lebih selesa berurusan secara pos. Tapi penjual pun kena tunjuk kredibiliti untuk buat pelanggan percaya yang barang itu confirm sampai. Ini kisah lain. Jika profile ala-ala fake / scam, memang orang minta COD je la manjang.
.

Tulisan oleh: Husna Adnan
Dibenarkan terus share.
Dilarang copy paste tanpa kredit.
Saya bertanggungjawab atas tulisan saya.

BAGAIMANA FOUNDER MENGANIAYA IMPIAN SENDIRI; FAST CASH VS BRANDING

Sewaktu menghadiri The Founder Talk tahun lalu, kami diperkenalkan dengan beberapa founder jenama tempatan yang gah di Malaysia, malah gah juga di luar negara.
Kebanyakan founder bermula dengan, "Aku menjadi founder kerana mahu menambah baik kualiti hidup orang lain, dengan membuka peluang pekerjaan." Muluk-muluk belake niatnya. Syukur.
Malangnya, akibat kesilapan sistem dan lebih berpaksikan kepada keuntungan (yang sebenarnya hanyalah keuntungan jangka pendek), ada sesetengah founder lupa apa niat asal.
.
Kesilapan-kesilapan biasa:
1) Bermula dengan kuantiti produk yang banyak. Lebur modal untuk siapkan produk sahaja.
2) Tiada bajet yang cukup untuk marketing.
3) Hire ramai stokis dan dealer, untuk buat kerja sales.
4) Tiap level ada margin berbeza.
5) Beli banyak, kos rendah, untung tinggi (sepatutnya).
6) Demi nak lajukan stok, benarkan stokis menjual direct kepada pelanggan.
7) Stokis margin tinggi, beri diskaun melampau, pelanggan musti pilih > stok laju.
8) Founder tepuk tangan, kasi stokis hadiah wang tunai, barang kemas, iPhone, percutian ke Maldives.
9) Stokis gembira.
10) Dealer bilis terkontang-kanting, perlu bersaing dengan stokis jerung.
11) Demi menghalalkan stok laju mencair, tiada kawalan harga. Jaga stokis katanya. Fast cash.
.
Heh. Kisah benar.
.
Di bawah adalah apa yang kami pelajari dari Seminar #GergasiHijau, perkongsian Cikgu Leo, founder Gel Amani. Saya tambah-tambah sikit ikut pengalaman.
.
1- Founder hire stokis: founder lead supaya stokis dapat mengurus dan membimbing team pengedar. Founder highlight nama stokis. Stokis biasanya mendapat margin sebanyak 50%, dan tidak diambil ramai. Ada yang satu negeri, satu stokis sahaja. Tugas hakiki: buat marketing, dan bimbing pengedar urus pelanggan.
2- Stokis hire pengedar: team jualan yang berurusan dengan pelanggan. Margin biasa untuk pengedar adalah 35%. Amalan baik yang diamalkan oleh stokis: buat senarai pengedar, arahkan pelanggan kepada mereka. Jika stokis mendapat pelanggan yang berminat, stokis akan bertanya lokasi pelanggan, dan berikan contact pengedar yang berhampiran.
3- Pelanggan yang mempunyai potensi menjadi tukang-bawa-mulut berkenaan kebaikan produk, dipanggil agent. Pengedar boleh memberikan diskaun sebanyak 20% kepada pelanggan yang berminat menjadi agent.
4- Agent yang perform, ditawarkan menjadi pengedar.
5- Margin besar ke, margin ciput ke, semua jual harga sama yang ditetapkan oleh founder. Jangan benarkan main harga. Buat apa saling berbunuhan? Orang nak jadi dealer / agent pun tak tempting.
6- Dah saling berbunuhan stokis vs dealer / agent, tang mana hangpa kata nak menambah baik hidup orang lain? Yang modal ciput apa cerita? (Ciput tak ciput, min order cecah riburiban ye.)
.
Apabila sudah sempurna hierarki ini, perlu ada satu lagi sistem yang wajib dibuat; yakni semua penggerak perlu mendaftar. Hatta dropship. (Saya belajar dari Tuan Safiey Ilias, founder Perlaking.)
Ini demi mengawal harga pasaran, dan mengesan siapa yang main harga, under siapa polan tersebut. HQ berhak menyaman, dan melucutkan keahlian.
Maka semua bersaing cara sihat.
Kuatkan branding, banyakkan ilmu bisnes. Bukan buang harga!
.
***
Ada dapat input berguna daripada post ini? Kongsi dengan rakan lain. Semoga ramai dapat manfaat. Demi kehidupan yang lebih berstrategi, taktikal, adil, dan harmoni. Biar orang lain kaya dengan cara salah, jangan kita menjadi salah seorang daripadanya.
Menjadi umat Islam, perlu ada 'long-term vision'. Visi jangka panjang lah terjemahnya. Iaitu; syurga.
Biar perniagaan kita, bawa kebaikan.
Bawa kita ke syurga.
Daripada Ibnu Umar, kata Rasulullah, "Ketahuilah! Setiap dari kamu adalah pemimpin, dan setiap kamu akan dipertanggungjawabkan atas kepimpinanmu." - Sahih Bukhari.
.
Husna Adnan,
Peniaga sejak 2009.
Dah kenal banyak ragam manusia.
Pasal duit, semua halaaaaaaaal.

Sesuatu Yang Terlupakan

Tahun ni, tahun keempat tinggal berasingan dengan mak. Kami sempat tinggal setahun di dalam bilik kecil di tingkat atas, sebelum punya keberanian untuk keluar menyewa walaupun dua-dua bekerja sendiri dan entah... rezeki Afia.
.
Duduk asing ni, paling aku rindu...
... masakan mak.
.
Kadang singgah kejap hantar barang ke, hantar Ephyra ke (mak suka minum bila sakit lutut dia berkurang, kulit dia lembap, tak cepat letih)... aku paling mengharap ada benda bawah tudung saji.
.
Hari itu bila angkat tudung saji, ada lempeng sekeping dengan satu mangkuk sambal ikan bilis.
.
Ya Allah, menangis hati ni bila nampak. Sebab rindu dan suka sangat lempeng cicah sambal ikan bilis mak. Menangis gumbira. 🎉🎉🎉
.
Walaupun nak cepat, laju-laju basuh tangan, duduk sipi punggung makan sampai habis, dan terus basuh pinggan sebelum mak keluar dari bilik. Salam mak, dan sambung buat kerja sendiri. Pergi pos ke, apa yang patut.
.
Kadang datang selepas dah kenyang. Tak mengharap mak masak ke, minta mak masak itu ini ke, sebab tahu... mak penat. Kemas rumah, jaga kucing yang lima ekor tu, sidai kain, angkat kain, lipat kain. Mop lantailah, apalah. Jenis tak reti duduk diam.
.
Kadang datang memang lapar. Mak pulak datang mood dia nak memasak. Penuh satu meja. Kami ni muka acah cool, tapi bila siap je lauk terakhir, minta izin, "Mak, makan dulu eh." Sebab mak suka makan lepas maghrib. Kadang aku tengok dia tak makan pun.
.
Dan bila kami makan, serupa tak makan seminggu. Kadang bertambah, kadang tidak sebab memang dah tahu tahap lahap macam mana, terus ambil nasi menggunung.
.
Sedapnya makan lauk dan nasi panas-panas. Kalau ada gulai ayam, mak goreng pulak ikan masin PERGHHHH terus tak ambil ayam tu, makan kuah gulai dengan ikan masin saja pun sedap jilat jari. Lepas tu baru ambil ayam, buat ratah haha.
.
Aku selalu jadi orang terawal dan terakhir di meja makan. Makan perlahan-lahan, tak sopan pun kena steady. Nikmati tiap air tangan mak sebab balik kang takdo eh. Melainkan ada lebih, mak kasilah tapau sikit bawak balik.
.
Tapi....
.
Kami sahaja yang begitu.
.
Yang lain....
.
Kena panggil berkali-kali baru turun makan. Dah turun pun rupanya dah siap berhensem bagai, nak keluar dengan kawan katanya. Lepak mamak.
.
Adik-adik,
Maaflah aku tulis sini. Sebab aku pernah jadi macam kau semua. Kita pernah duduk serumah, dan aku pernah lupa satu nikmat yang masih ada.
.
Air tangan mak.
.
Sementara mak masih ada, dan pada usia tua dia masih mahu nak memasak untuk perut kita sedangkan kita semua dah besar lebar panjang, bukan untuk suami pun sebab suami dia dah tak ada...
... nikmatilah.
.
.
Lepas jadi ibu, aku pun baru faham satu lagi perkara.
.
Apabila dah jadi ibu, aku sangat mahu isi rumah makan masakan aku dalam keadaan masih panas berasap.
.
Waktu itulah masakan aku paling segar, paling sedap untuk suami dan anak aku.
.
Dan ada masa, aku pun tak lalu makan apa yang aku masak. Tapi aku suka duduk juga semeja, sebab nak tengok muka keluarga aku makan beria-ria. Kadang sengaja aku letak nasi sikit, supaya mereka minta tambah dan tambah dan tambah.
.
Aku rasa bahagia tengok masakan aku buat mereka gembira, buat mereka kenyang. Kalau jari sakit terhiris pisau, lengan pijar terkena minyak, lidah pedih dek nak pastikan cukup rasa... semua itu hilang bila tengok mereka makan.
.
Aku dah faham apa perasaan mak. Aku dah faham kenapa dulu aku kena marah dengan abah bila mak masak tapi aku tak nak makan. Aku lebih nak main di luar dengan kawan-kawan. Aku takkan lupa kenangan tu, aku paksakan juga makan nasi dengan linangan air mata.
.
Sebab arwah abah pun tahu mak masak susah payah, dan hanya akan gembira apabila anak-anak makan sama. Abah masak pun kita kena makan walaupun nasi goreng abah adalah nasi goreng paling sepah pernah aku tengok. T_T Tapi entah macam mana boleh sedap.
.
Aku rindu nasi goreng abah.
.
Dan aku akan rindu lempeng sambal ikan bilis mak, gulai ayam mak, sayur goreng jawa mak, rendang daging mak, asam pedas mak, ayam tomato mak, hatta air teh yang mak selalu buat tiap petang. Aku buat guna uncang yang sama, gula yang sama, dan air jug yang sama pun tak rasa sama macam mak buat.
.
Sebab itu aku sedih sangat... bila mak masak, kau orang tak sentuh sikit pun. Tak berlari turun, tak terus duduk semeja. Tak excited. Keluar lepak dengan kawan lagi ada.
.
Mak tak tunjuk kecewa dia, aku pun tak tahu mak kecewa ke tidak. Tapi naluri keibuan aku kata, aku akan sedih kalau itu yang jadi pada aku nanti.
.
Adik-adik,
.
Makanlah sampai habis, sampai bahagian aku pun tak ada bila aku datang sekali-sekala, asalkan kau makan yang panas-panas tu, dan cakap betapa sedapnya air tangan mak.
.
Mak kita kadang buat dono je sambil tengok K-drama, tapi kau lah yang akan teringat-ingat bila si tua itu tiada lagi bersama kita.
.
Hargailah.
.
Sementara dia masih ada.
.
.
Yang ikhlas,
Akak kau.
- Siyut sendiri tertacing. Y_Y

Gergasi Hijau 2016

19 Mac 2016, pertama kali pergi ke seminar bersama-sama.
Overall, best juga la Gergasi Hijau ni.



We Are What We Watch?

(#throwback status FB bertarikh 12 Mac 2016)

Semalam tengok satu program berbahasa Cina di NTV7. Itu sajalah program terbaik supaya tak rosakkan otak tengok drama "tetiba aku dah jadi suami orang" nada sesal tapi muka senyum innocent.
.
(Hadui kena pukau ke dik sampai tak perasan tergenggam tangan tok kadi? Kau tidur ke masa nikah?? 😒 Panas pulak mak menaip balik ni lulz.)
.
Dalam program itu (yang berbahasa Cina tadi ya) ada banyak segmen. Berkebun, berpantang. Paling menarik cerita pasal kopi di Hanoi.
.
"Sebenarnya di Vietnam tiada kopi. Kopi ini dahulunya dibawa oleh orang Perancis."
.
Oh... rupa-rupanya.
.
Kemudian pengacara teringin nak minum kopi susu, kopi yang dititis sedikit demi sedikit kaedahnya.
.
Yang lebih menarik, walaupun kopi belum siap titis, dia dah kasi atas dulang di atas meja pelanggan. Sebelum kopi habis titis, kau minum teh ais dulu.
.
Wah gitu konsep. Unik kan? Biasanya kalau teringin nak minum sirap, sirap yang kau harapkan turun ke tekak. Punya penyabar orang Vietnam.
.
Walaupun tiada perancangan pergi Vietnam, dan bukan di Vietnam, terisi sikit ilmu berkenaan budaya mereka di sana.
.
Lihatlah dunia.
.
Dengan menukar channel,
anda mampu mengubahnya. Y_Y
.
Husna Adnan,
Married tapi takde tapi tapi derrrr.
.

Review: BoboiBoy The Movie


Bawa Afia tengok BBTM di Alamanda pada 3 Mac 2016
- hari pertama tayangan, gigih sangat!


Masa trailer BBBTM keluar sebelum Zootopia start, aku macam WAAAAH AFIA NANTI KITA TENGOK, NANTI KITA TENGOK. Muka Afia pun dah bahagia.
.
Habis trailer, muka aku masih 'WAH' tapi tak dapat nak cakap apa-apa. Malu sebab tengah tahan sebak. Terharu tengok karya anak tempatan. Tak pasal, kan.

Sehari sebelum tayangan rasmi, aku usaha beli tiket online, punya gabra takut tiket habis. Walhal hari pertama tayangan tu hari Rabu. Orang yang disangka 'jobless' oleh kerlingan jiran-jiran seperti kami sajor yang beria nak berjimba hari Rabu.
.
Pilih tiket 11.30 pagi, sampai Alamanda pukul 10 lebih. Kemain kau. Kalau ada meeting bukan main lembap T_T.
.
Masa tayangan, walau kadang lost sikit sebab tak berapa follow siri TV (kami memang tak ada TV :'), tapi overall memang terhibur. Afia jangan ceritalah. Budak ni memang rajin korek Youtube.
.
Selepas habis tayangan, aku macam brader yang buat review ni. Sorang-sorang tepuk tangan tapi dalam tiga harkat sebab segan oi. Orang lain control macho, mak pun kena cover.
.
Kami duduk sampai habis, jadi orang terakhir keluar panggung. Pasangan yang keluar sebelum kami, asyik cakap, "Best! Bestlah! Memang best!" Puas hati betul nampaknya.
.
Dan aku masih diam. Dapat senyum je. Nak cakap betapa kagumnya aku pada tim BoBoiBoy, kena telan air liur dua tiga kali semata nak tahan sebak. Punya terharu dan terbangga. (Sori mak tacing sikit.)
.
Memang nampak pelik.
.
Antara saya dan founder BoBoiBoy, tak ada sebarang kaitan pun.
.
Tapi bermula satu pertemuan singkat pada program BAHTERA tahun lepas, kami terhutang budi dan kagum dengan keperibadian Tuan Nizam Razak.
.
Selepas talk beliau, saya paksa Nazry menegur dan bergambar dengan Tuan Nizam. Nazry malu, takut mengganggu Tuan Nizam yang mungkin sibuk. Sempat nyatakan perancangan kami berkenaan animasi.
.
Masya-Allah, betapa humble lelaki ini, ajak kami ke satu meja, dan terus beliau buka laptop dan ajar kami selok-belok dunia animasi. Kami malah ditunjukkan dokumen-dokumen awal BoBoiBoy, bagaimana persediaan pitching dan sebagainya.
.
Lama. Kami sekadar berdiri dan ambil nota. Walaupun segan kerana ambil masa beliau, Tuan Nizam terus-terusan berkongsi ilmu dan pengalaman.
.
Tuan Nizam Razak, kami respek dan kagum dengan perjalanan Tuan bersama tim BoBoiBoy.
.
Terima kasih atas tunjuk ajar, terima kasih atas segala nasihat yang ringkas tetapi padat, terima kasih kerana memberi kami peluang mengenali peribadi tuan yang baik ini.
.
Mohon halal segala ilmu, Cikgu Papa.
.
Kebenaran takkan lupa kebaikan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...