06 January 2015

Projek 100 Buku - Akhirnya!Alhamdulillah, satu lagi buku saya bakal terbit. Yahuuu!

Klik di sini bagi membuat pembelian: Akhirnya....

'Akhirnya...' adalah karya saya dan Tuan Nazry Salam selaku ilustrator. Pertama kali buku kami diterbitkan oleh Buku Prima, Karangkraf. Ini di bawah Projek 100 Buku, kelolaan Unit Kanak-Kanak Buku Prima. Syukur sangat-sangat, sebab dalam ratusan manuskrip yang dihantar raaaaaamai penulis lain - karya yang sempat dihantar cuma satu ini, terpilih juga. Alhamdulillah alhamdulillah. Pung pak pung, pak pung.


032
Okey joget sikit... ewah!

Watak dalam cerita 'Akhirnya...' ini adalah Wafa, seorang budak riang yang comel. Ada sidekick bernama Poko, iaitu seekor hamster. Meehehe this is too cute! *menghalang wajah daripada terkena balingan tomato akibat memuji karya sendiri*

Nak baca lebih lanjut, belilah. Kalau rasa terlalu matang untuk membaca buku cerita bergambar kanak-kanak saya ini, belilah dan hadiahkan untuk anak-anak, atau anak saudara, atau anak murid, atau anak tekak (lawak tahun 70'an sangat... *rebah*).


Meh klik link ini untuk lihat 99 lagi judul best-best dari sahabat penulis saya:MURAHNYA RM3.00 DAN SEKARANG SEDANG DISKAUN 60 SEN!!

Cover memang cecantiklah, I tell you.
Ada 100 judul ya, maka berusahalah lihat semuanya.


Tidak lupa, saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada Buku Prima, Karangkraf, Puan Sri Diah, Puan Norfilzah Wahidon, Puan Siti Aisyah, Puan Siti Zarinah, Tuan Yusof Gajah, para editor, designer, dan semua yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung dalam menjayakan Projek 100 Buku ini. Semoga terus bersemangat semuanya!

Juga tidak lupa, untuk promo sekali lagi hehehe.

Klik di sini bagi membuat pembelian: Akhirnya....


049


TERKINI!!!

Alhamdulillah sudah siap dicetak! ^______^


Jemput ke Majlis Pelancaran Projek #100 Buku ya.

Tarikh: 1 Februari 2015 (Ahad)
Masa: 2.00 Petang - 3.00 Petang
Tempat: Pentas Utama, Karnival Kumpulan Karangkraf 2015, Pekarangan Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 15, Shah Alam

00000 006

3 comments:

syida said...

wahh..nikmat menjadi seorang penulis. Tahniah Husna! :)

budoxe said...

wah bestnya 100 buku
wah bawah rm3.. setiap buku ni brapa muka surat?

Husna Adnan said...

Kak Syida,
Alhamdulillah... terima kasih! ^_^

Budoxe Lee,
Kurang 20 muka surat tak silap.
Kalau cerita sahaja, 15 m.s. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...