23 October 2010

♥ ♥ ♥ Hari Ini Sudah Tiba! ♥ ♥ ♥

Sudah Datang....

23 Oktober 2010

Memang di sini.

Yeah!! Inilah masanya menerbitkan entri tidak berapa panjang demi berkongsi peristiwa hari ini kepada semua yang membaca blog ini!!! 
Adakah anda teruja??? 


Adakah??? Anda??? TERUJA???


...
krik krik krik*

Baik, baik. Mari saya kongsikan dengan tenang sahaja.

* * *

Selamat Hari Lahir, Emak Tersayang!

Alhamdulillah, hari ini emak saya yang jelita itu sudah berumur 53 tahun, namun tetap maintain jelita dan semakin vouge. Walaupun saya sangat berharap emak saya tidak muncul di blog ini, namun saya mahu menitipkan ucapan dan doa kepadanya di sini kerana sambil saya menaip, hati saya akan membaca, sekali gus mendoakan kesejahteraan emak saya itu. (^_^)

Kepada emak yang melahirkan dan membesarkan saya,
Terima kasih atas segala jasa dan pengorbanan sepanjang hidupmu demi kami berlima. Semoga terus sihat, bahagia dan jelita sentiasa bagi menempuh hari-hari mendatang. Ceria-ceria selalu, emak! Jangan nakal-nakal! Sayang emak! *peluk cium pipi tiga kali*

Semalam sudah sambut hari lahir emak dengan kek dan McDonalds. Kami sambut sehari awal kerana hari ini kami (baca: emak dan saya) akan sedikit sibuk, memandangkan kami perlu menyiapkan beg dan diri untuk ke...

Bagaikan siang tiada mentari....
Bagai malam tiada cahaya purnama....
Tanpamu tiada erti hidup berdua....
Ke akhir, masa kau kucinta aaaa....

:pompom: KOREA!!! :pompom:

HAHAHAHAHAHA! *teruja*

Beb, ini bukan kisah lucu ataupun main-main! 
Ini kisah benar!!! Yeah bebeh! 

Alhamdulilah, terima kasih Allah kerana memberikan saya peluang dan rezeki menjejakkan kaki ke destinasi idaman kalbu, bersama emakku yang jelita, pada hari lahirnya ini... alhamdulillah, alhamdulillah....

Kami akan menuju ke KLIA selepas maghrib nanti, dan menaiki penerbangan yang dijangkakan pada pukul 11 malam. Insya-Allah, saya, emak dan rombongan cik kiah akan tiba di Seoul pada pukul 6 pagi esok.

Maka dengan itu, sebelum saya pergi, saya mahu memohon jutaan ampun dan maaf kepada semua sekiranya saya dan emak saya ada salah dan silap. 

Doakan perjalanan kami selamat pergi dan pulang, dan gembira melihat negara indah itu selama seminggu. Insya-Allah, kami akan pulang ke Malaysia yang dirindui (ewah, awal-awal sudah rindu konon) pada 30 Oktober 2010. Doakan kami ya!!! ^_________^

Sekarang di sana sedang musim luruh, pasca musim sejuk. Jadi tidak boleh pakai skirt pendek sangat sebab nanti akan mati kesejukan dan mungkin akan disebat oleh emak kerana buang tabiat.


 
Oh hoooooi! Jumpa nanti kita!

Walaupun tidak begitu ramai yang peduli, namun saya akan cuba update keadaan di sana menggunakan keliaran api cinta saya menerusi perkhidmatan Celcom RM 20 seminggu. Itu pun nak cerita kan? Adakah mahu disebat oleh diri sendiri?

Harap-harap dapatlah update sebab saya pun tidak pasti sama ada line di sana okey ataupun tidak. Malah tidak pasti adalah charger itu mampu berfungsi dengan baik di sana. Kalau tidak boleh cas, memang hampas.

Ui ui ui... seronoknya saya!!! ^_______________^

Okeylah kawan-kawan. Jumpa nanti ya! Jaga diri baik-baik. Jangan rindu saya sangat. Kalau ada apa-apa, mesej saya di FB, insya-Allah saya akan balas. Kalau sepertinya saya tidak melakukan sebarang respons, maafkan saya. Mungkin berlaku gangguan line, ataupun telefon habis bateri, ataupun 1001 macam perkara yang saya tidak mampu fikir. Baru pertama kali nak jejak Korea ni, bai. Hahaha!

 
 Annyeonghi kyeseyo!
(Selamat tinggal!)

6 comments:

bojan said...

semoga selamat segalanya sna!

aku-H said...

waaaaaaaaaaaaaaaa....besnye!!!!!

Shukri Mohd Ali said...

oh tak sempat tinggalkan pesan =_="

barangnya mahal. susah mahu cari makanan halal. tandasnya tak ada paip.

oh, apa-apa pun moga baik-baik saja.

Dr.oracle said...

hehe, pi beday untok mak ko.. hehe semoga panjang umor.. waaa bestnye pegi korea.. memang aku bercadang nak pegi cuti summer nie... brape k tambang?

Cik Su said...

wah best nyer g korea

Husna Adnan said...

Jan, terima kasih! :D

Dayah, best!! Nanti aku cerita ya.

Shukri, terima kasih!
Bab tak ada air itu, sudah sedia maklum. Hehe.
Namun sudah ada penyelesaian.
Terima kasih banyak2!

Dr.oracle,
Terima kasih.
Wah, mahu ke sana juga ya.
Tambang? Err... riban la juga. Hehe.

Cik Su,
Ya!! ^________^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...