29 November 2011

Kenduri, Rumah Pink & Meow


Assalamualaikum, helo semua! ^_____^

Apa maciam cuti tiga hari? Fuh~ saya punya cuti tiga hari, penat dia macam berjalan kaki ke Kaherah. Hohoho. Semalam siang terbongkang di rumah kerana badan mula menunjukkan tanda-tanda kepenatan maksima, tetapi pada malamnya cuba jugalah gagahkan diri demi berdating bersama suami tercinta. Auwww... 

Maka terimalah! =D


Inilah suasana semasa kenduri kahwin sepupu saya, Ika, pada 26 November.
Sangat meriah dan best sebab ramai saudara-mara datang. Kecoh sangat!
Nampak baby comel itu? Itu anak buah saya, Numairah namanya.
Memang bulat betul pipi dia! Rasa nak gigit!!! Warghhhh! >______< 

Perhatikan. Gambar pengantin mana? Mana gambar pengantin? Ha... ini kerana pada jam 1 petang, kami sudah bergegas pulang. Itu pun sampai Kajang waktu maghrib, sebab dua kali berhenti, rehatkan kereta. Nanti dah kaya, bolehlah beli jet peribadi ke kan. Sekelip mata dah sampai. Kelasss tak impian hakak, Maria?

*  *  *

Esoknya, kami bergigih pula ke Taman Tasik Titiwangsa, demi Perjumpaan Tahunan Pembaca AinMaisarah yang digembar-gemburkan itu. Wooohooo! Berjaya juga walaupun beberapa kali sesat sebab tidak jumpa banglonya. Nasib baik nampak khemah ala khemah pengantin warna pink dari kejauhan.

Ini sebahagian gambar di sana. Memang pink habis, yalls. Sinonim dengan trademark Kak Ain yakni 'pink blink blink'. Cafe Pink ada macam-macam; cupcakes, macaroon, brownies, apam polkadot, spageti, makaroni, dan memang banyak lagilah! Di tingkat atas pula ada bilik inai, spa, makeover dan bilik photography. Surau lelaki dan perempuan pun ada. Selesa! =D


Selepas dengar perkongsian 'Teknik Surah Yusuf' daripada Cikpuan Azzah di Bilik Seminar, kami mengepoh di ruang tamu dan seterusnya bergambar di bilik photoshoot di tingkat atas. Haha! Ini memang kepoh. Gambarnya entah macam mana jadinya. 3 Disember nanti baru ambil di PTS. :))

Selesai berhuhahuha, masuk semula ke Bilik Seminar, dengar perkongsian daripada Pengurus AinMaisarah pula, Tuan Syaizul Amal. Ini rahsia, katanya. Tidak boleh kongsi dengan mereka yang tidak hadir. Semoga kami yang mendengar ini, dapat aplikasikan pada perancangan masing-masing, amin... :)

Harap tahun hadapan kami dapat datang lagi. Kak Ain kata, tema tahun hadapan adalah, Pink Lolipop! Wah... dengar pun dah terbayang betapa comelnya nanti. NAK PERGI!!! ='D

*  *  *

Malam semalam, kami dating di Jusco Cheras Selatan, tempat menonton wayang yang paling selesa di sekitar Cheras / Kajang ini. Hohoho. Lepas makan-makan di Kenny Rogers, kami pun tunggu jam 11.15 malam, mahu nonton.....


::: PUSS IN BOOTS! :::

Memula gegurl keliru sama ada nak tengok Puss In Boots ataupun Twilight. Akhirnya Encik Suami sudah berfikiran genius, iaitu kami perlukan cerita yang ceria dan kelakar sebab masing-masing dah kenyang, malam pun kian larut... kang dua-dua tertidur di dalam panggung yang sejuk dan nyaman. :))

Siapa yang suka kucing macam kami, mesti geram tengok cerita ini, hahaha! Comel gila! Sekiranya perlu beri bintang, lima bintang masih saya berikan kepada Confession Of A Shopaholic. Untuk Puss, empat bintang yang memuaskan hati, bolehlah kot. Awesome worth watching beautiful!

Okey, itu sahaja buat masa ini. Nak sambung buat kerja. Jumpa lagi! :D


Terima kasih sudi baca, 'like' dan juga komen! (^_^)v

3 comments:

Omecool20 said...

cute tgk gambar tuan berdua dengan baby :) prektis la tu :D tuan husna dah mula 'gemuk'2 sikit ;-)

Ombak Jahat said...

Tak rugi tak tengok twilight.

Husna Adnan said...

Tuan Omecool20,
Hehehe praktis...
Itu pun masing-masing takut nak pegang, hehe.
Gemuk berzat, demi si kecil... :))

Ombak Jahat,
Tapi dah ikut yang 1-3...
Itu yang kena tengok yang ini... huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...