25 November 2011

Teruskan Berhidup!


Assalamualaikum, hai semua! ^_^

Sudah hari Jumaat rupa-rupanya. Pejam celik pejam celik, Jumaat sudah. Entah apa motif dua kali cakap pasal Jumaat dengan tujuan yang sama, yakni, Jumaat datang dengan pantas. 

Oh, mungkin mahu kata, kita hidup di dunia ini tidak lama... sekejap sahaja. Entah esok lusa, kita pejam mata dan tidak celik-celik lagi. So how? :')

Ha... alang-alang, nak ucapkan tahniah kepada skuad Harimau Muda yang menjadi juara bola sepak bagi Sukan SEA yang lalu. Berbaloi menghadap TV 100++ minit sampai kejang duduk. Tak berhenti berdoa supaya Malaysia menang. Mesti ramai doa macam itu juga, kan? Hehe. Alhamdulillah... doa orang teraniaya memang tiada hijab. Siapa pula yang teraniaya ini? Kena baca entri dari blog Tuan Arif Bawono Surya di sini.

Jadi... jangan suka aniaya orang. Kalau rasa diri dah best sangat, renung diri balik. Masa awak kena, awak kata apa pada orang yang aniaya awak? Fitnah, kan? Haish! Malas nak layan golongan macam ini. Drama sangat.... Itulah, suka sangat tengok drama Melayu yang penuh tragis. Teeeeeeeet! (Terasa ke? Eh, tak... tak cakap pasal awak... awak kan angel... *pitam*) 

Ayoooo tiba-tiba ayat separa emo walaupun tetap cool as cucumber. Wahaha!

Ehem.

Maka... sempena Maal Hijrah 1433H ini, marilah kita jadikan tahun baru ini, tahun yang penuh dengan kejayaan, dan semangat positif. (^_________^) Yeah! Jadual saya dan Encik Suami sudah agak penuh sepanjang bulan Disember ini. Alhamdulillah, dapat isi hari-hari kami dengan aktiviti bermanfaat.

Setakat ini, seperti perancangan:

03 Disember 2011: Kursus E-Book (PTS)
10 Disember 2011: Kisah Si Puteri (MPH Midvalley)
17 Disember 2011: Kisah Si Puteri & Penulisan Novel Remaja (MPH Midvalley)
18 Disember 2011: Walimah Sakina & Saifullah (Serdang)
21 Disember 2011: Hari Lahir Husni yang ke-25 (Besar dah kau, dik.)
23 Disember 2011: Kisah Si Puteri (MPH Alamanda)
25 Disember 2011: Walimah F & I (Pahang) - Auwww!
25 Disember 2011: Walimah Salhah & Pac (Perak) - Kami hadir dalam bentuk doa. :')

Tetapi sebelum masuk bulan Disember, pun sudah agak sibuk. Hari ini, selepas asar, akan bertolak ke Batu Pahat, bermalam, dan lusa akan ke Kota Tinggi kerana ada sepupu saya kahwin. Yey! Dapat makan nasi minyak lagi. 
(=^_____^=) 

Lihat wajah-wajah gembira ini.
Kami suka makan kenduri! :))

Lepas makan-makan dan bergambar dengan pengantin, terus balik ke Kajang. Sebab hari Ahad nanti kami mahu pergi ke....

 

Sebenarnya esok adalah hari pertama. Tetapi memandangkan esok saya berada di Kota Tinggi, jadi cuba dengan sedaya upaya untuk datang pada hari Ahad, sebab hari Ahad ada banyak aktiviti menarik untuk penulis di Bilik Seminar. Boleh lihat jadual aktiviti di sini. BESTNYA!!! >____<

Okeylah, kena kemas rumah dan baju. Nanti emak balik dari kerja sekejap lagi, mengamuk... haha tak tak, emak saya seorang yang cool dan baik. Walaupun ada sedikit gaghang. :))

Jumpa lagi!



Terima kasih sudi baca, 'like' dan juga komen! (^_^)v

3 comments:

Shukri Mohd Ali said...

hidup mesti terus!

Alieza Dayasari said...

Salam...
macam mana dgn perjumpaan blogger..
saya baru sahaja berkunjung di sini.
salam perkenalan..
singgah2 .. usha entry usha iklan...
sama2 tambah dana blog.

Husna Adnan said...

Shukri: Yeah!!

Alieza: Salam, terima kasih sudi singgah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...