19 December 2011

Gemuk, Comel, & Berbulu?

Erk. Apakah tajuk tersebut? Muahaha!

Assalamualaikum, hai kawan-kawan! ^______^

Hari ini saya dapat e-mel daripada editor. Editor yang tidak pernah putus menyuruh saya menulis untuk unit mereka. Editor yang penuh dengan idea kreatif, yang tidak dapat ditolak walaupun baru baca baris pertama. 

He he he. Over tak?

Anehnya, apa yang menerpa dalam minda saya yang penuh dengan adegan makan dan tidur ini, bukanlah manuskrip yang dicadangkan dalam e-mel itu, tetapi dua manuskrip novel yang pernah saya hantar. Yang pertama, dihantar pada bulan Mac yang lalu, dan yang kedua pula dihantar pada November baru-baru ini. 

Sedang saya mengenang kedua-dua 'baby' yang masih belum lahir, saya terjumpa satu persamaan antara kedua-dua novel itu, maka saya tulis begini:


Tetapi tekaan paling banyak bukanlah haiwan yang dimaksudkan. Hohoho! Editor salah sebuah manuskrip itu pun tanya, "Kenapa bukan kucing?" 

Err... saya pun tidak tahulah.... (^^',) <- Adakah jawapan ini dapat diterima?


Err....

messenger

Jadi!

Ya... jadi... dengan penuh kekepohan yang meresap ke dalam jiwa, dengan ini saya mahu mengumumkan jawapan paling tepat bagi merungkai misteri yang bersemi! ^_____^

Jawapannya adalah....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Easter bunny Yey!!! Sudah terbongkar! Easter bunny


Ngeh ngeh ngeh! Itulah antara watak utama bagi novel-novel solo saya nanti. (=^_____^=) Terima kasih kawan-kawan yang sudi meneka. Siapa yang jawab tepat, adalah hebat! Haha! Insya-Allah saya akan jadikan tekaan yang lain itu, satu kenyataan suatu hari nanti. Semoga tangan gemuk saya lebih rajin menulis novel berbanding menulis status FB, update blog, mahupun Tumblr. =P

Sebelum berpisah, ini kawan serumah saya sejak tahun 2003 hingga 2008, nama dia Airien, a.k.a. Panda. Kenapa dia dipanggil Panda? Hahaha! Kisahnya harus kita rahsiakan selama-lamanya. :)) Tetapi dia comel, bukan? Sekarang Panda sangat aktif membuat pelbagai benda comel untuk majlis tunang, hari jadi, perkahwinan dan segala macam majlis pun bolehlah. 


Kepada para peminat barangan handmade, marilah ke...



(^______^)v

Okey, jumpa lagi pada entri akan datang!
Selamat malam! :D


P/S: Kepada para penerima hadiah misteri bagi teka kod QR tempoh hari, maaf ya kerana mungkin hadiahnya akan tiba lambat, memandangkan hadiah yang dirancangkan itu masih belum siap. Tetapi... sekiranya saya rasa macam lambat sangat, mungkin saya akan tukar menjadi benda lain dan akan poskan dengan segera. Hehehe. 



Terima kasih sudi baca, 'like' dan juga komen! (^_^)v

5 comments:

kyrel said...

wah!!! panda, hebat memang comel... (^0^) yey!tekaan saya betul tidak syak lagi... ngeeee

Shukri Mohd Ali said...

wah. tak sabar menanti novel kak husna :D

Nurul Ieyda :) said...

yeay! tak sabar nak tunggu buku kak husna plak! hehe~ :D

itsmedarling said...

Kittyku!!! i feel so honored to be featured in your famous n lovely blog! OH WOW! hahaha :p

haruslah kisah aku digelar panda dirahsiakan selamanya kottt! akwkwkwkw!

nway, thanks darling! semoga kerjaya kau juga mekar berbunga2! :P

Husna Adnan said...

Kyrel:
Hahaha memang tepat tekaanmu!

Shukri & Nurul Ieyda:
Insya-Allah Januari nanti terbit.
Lepas baca, jangan lupa reviu ya.
Karya pertama, banyak perlu diperbaiki. ^_^

Panda:
Famous apa... T_T
Hahaha ya ya baik, aku rahsiakan!
Thanks dear pumpung!!! :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...