27 July 2012

Entri Banyak Comel

Assalamualaikum. 

Hai, apa khabar? Semoga semuanya sihat belaka ya.

*Tahu klise, namun nak buat juga!* Rasanya belum terlambat bagi saya mengucapkan Salam Ramadan al-Mubarak, dan...


... kepada semua pembaca blog ini! (^______^)
Muahaha! Comel tak lukisan di atas? 

Agak lama juga sesi penutupan blog secara sementara kali ini. Fuh~ ada sedikit, err... sebenarnya banyak juga rasa aman dalam hati sebab tidak lagi asyik fikir nak update blog suam-suam kuku ini. Hua hua. Ya, penutupan blog tiada kaitan dengan mana-mana pihak. Kini, tiap kali saya tutup blog, ketahuilah bahawa ia hanya kerana saya mahu berasa aman daripada ketangkasan tangan sendiri menaip entri, ataupun mahu semak kembali entri lama, ataupun mahu solek blog. Hanya itu bertiga. Hanya. Kot.

Well...

Mahu tulis apa ya. 

Itulah. Apabila lama tidak menulis blog, mahu tulis semula bagaikan suatu hambatan rotan ke telapak tangan. Seksa. Bisa.


OH WOW!!! secara tiba-tiba.

Waktu perenggan ini ditulis, saya baru terima doodle di bawah yang kini saya jadikan header blog di atas dengan tambahan description blog yang menjadi sebutan ramai ohoi perasanlah!!! *jerit teruja!!!!!!!!!!!!!*  Ya, macam excited lambat sikit sebab yuolls yang masuk ke blog ini dah nampak dulu. :')


COMELNYAAAAA!!!

Terima kasih kepada sahabat saya, Cik Mal, kerana sudi berhempas-pulas men-doodle nama saya dengan begitu cantik dan comel. Oh, saya sangat suka teramat sangat wow weee junior juice hingga tersenyum keli! Hee... siap ada panda dan SnaLaLa Blogshop di situ. I looooooike! >(^____________^)< 

Saya langsung tidak memberi sebarang cadangan, namun nampaknya Cik Mal memahami jiwa remajaku. *Remaja ke? Hayoooh pitamlah!* Oh terharu~ :') Okey, sebenarnya saya dapat percuma kerana menjadi dua pengkomen terawal semasa beliau umumkan mahu buat doodle nama. He he he. Bertuah bukan ini budak? Di bawah pula adalah budak pertama yang juga bertuah iaitu Tuan Ashrafi yang hangat ber... hi hi hi auwww malu nak sakat dia. :">

Segak. Kacak. Bergaya.
Maksud saya doodle itu.

Hey, usah bersedih. Kamu juga boleh memilikinya. Doodle di atas buku nota pun boleh. Mari hire Mal sebagai doodler kawan-kawan dengan like page 'Saya Suka Doodle', ataupun marilah like sebagai tanda sokongan kepada gadis muda yang comel-lote ini supaya beliau terus bersemangat dalam industri pen-doodle-an!


Sebelum berurusan, mari semak bila Cik Mal lapang di sini, okey!

♥ Terima kasih sekali lagi, Mal! 


* * *
Maaf kepada followers blog Permata Hati kerana saya masih menutup blog itu buat sementara waktu, atau tutup terus kerana tiada waktu, akibat tiada komitmen menguruskannya, maka sekiranya ada apa-apa yang saya mahu kongsi, saya letak sahaja di page PH ya. Ada banyak info nak kongsi, tetapi malas betul nak menaip di blog itu. Blog ini pun sudah terabye (maksudnya bye bersaiz trillion).

Mereka sepupu, maka boleh kahwin sekiranya salah seorang lelaki.
Namun mereka dua-dua baby gadis yang shomeyl. Yey! :">

* * *

1 Ramadan: Nasi beriani ayam sambal
2 Ramadan: Mi rojak penang
3 Ramadan: Nasi kerabu
4 Ramadan: Nasi dagang
5 Ramadan: Nasi ayam
6 Ramadan: Nasi beriani ayam sambal
7 Ramadan: Hari ini makan apa pula?
8 Ramadan dan seterusnya???  (@___@)

Bulan Ramadan bukan setakat menahan lapar dan dahaga. Perlu jaga segala juga. Dari anggota luar, hingga 'anggota' dalam. Dari yang wajib, hingga yang sunat. Ada lebih kurang tiga minggu sebelum bulan barakah ini berakhir. Huuu... maka ayuh kita berusaha, ya!


Baiklah. Entri yang sangat random dan pukal.

Sehingga berjumpa lagi! Selamat berbuka puasa!


11 comments:

edayahzaid said...

comelnya Afia :D

Husna Adnan said...

Terima kasih, Hidayah! :">
Hehe. Baby memang comel kan!

Miss Sunshine said...

husna... maaf terlambat wish...
tahniah dah ade permata hati...
Syukur Alhamdulillah... Comel sangat.. =)

Husna Adnan said...

Terima kasih, Hana! Alhamdulillah... baby Hana nanti pun mesti comel! Waaa... tak lama lagi EDD. Jaga diri bebaik, Hana! ^___^

drzira said...

kak husna muka afia memang sangat sama dgn kak husna.SANGAT ! hihi

Zera Ghazali said...

Eh eh dah tukar baru! Dah tak berwarna warni aidilfitri. Tapi comel :) btw selamat b'puasa :)

Husna Adnan said...

Dr.Zira:
Hahaha! Kan. Kembar ibu ni... :))

Zera:
Awak sangat memahami hati saya, ekeke. Memang plan nak tambah warna, he he. Tadaaa sudah ada di atas. Selamat berpuasa!

Anis Diyana said...

salam ramadan kak husna ;D

Husna Adnan said...

Salam Ramadan, Anis! ^___^

drzira said...

aah.. memang kembar! nk tgok je mke dy besa cne.. sme sgt ke tk.hehe

Husna Adnan said...

Aah... saya pun nak tengok dia dah besar nanti macam mana. Hehe tak sabar pula. :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...