19 April 2013

Wadihana Islamic Steakhouse

Assalamu'laikum.

Pinjam gambar dari FB WISH.


Ahad lepas kami makan tengah hari di sini. Lama teringin nak makan makanan barat, jadi sempat-sempatkanlah pergi situ memandangkan Encik Suami akan balik JB, nanti kempunan tiada siapa sudi menemani eceewah. (Sekarang beliau sudah di JB hingga 28 April. Huhu Afia, we can do it, GIRL!)

Muka pasrah sebab sepatutnya bersiap ke Shah Alam, tapi tidak jadi.
Namun hikmahnya dapat makan sedap yey!

Okey, daripada duduk belakang bosan-bosan, mari buat magic.
Satu... dua... tadaaa! Tetiba abah muncul dengan chocolate blended. :')

Wadihah Islamic Steakhouse, atau WISH ini ada di sebelah kiri jalan sekiranya anda dari Kajang. Shoplot di hadapan masjid kubah biru Seksyen 9, Bangi - alamak sorry lupa nama masjid tersebut. Sampai sahaja di sana, kami terus letakkan Afia di dalam kerusi bayi yang disediakan.

"Hmm... bau sedap. Ada can makan beef steak."

Sementara tunggu makanan sampai, mari bergambar lagi.
Jinjang pula leher Afia. Jelas ketidakrelaan di situ miahaha.

Sebelum Afia mengamuk akibat kerap dibuli oleh abah, terus beri dia epal kukus di dalam food-feeder. Ya, Afia. Belum datang can nak makan beef steak. Ibu rajin pagi-pagi dah buat bekal untuk Afia. Epal adalah bagus untuk jauhkan doktor.


Ibu punya. Hebat tak? Ngaharhar. 
Turkey Sandwich with Omelette
Di atas kentang goreng itu adalah keju, yummy!

Cantik rambut abah. Amboi sangat.
Abah punya nampak lebih menyihatkan sebab ada brokoli.
Chicken Chop with Rice.

Namanya air WISH yang sedap.
Fizzy drink + asam boi + lemonade.
Orang perempuan memang suka masam-masam.

Encik Suami minum air suam sahaja. Dia kata jaga kesihatan. Gitu... (padahal tadi dah seronok sedut Chocolate Blended Cool Station).

Overall, boleh tahan sedap menu Islamic Steakhouse. Pekerja-pekerjanya kemas, restoran kemas, plating kemas... suasana tenang. Harga dia pula standard makanan barat, tidak murah sangat, tidak mahal sangat. Tapi ada menu lobster, yuolls! Yang itu tidak ditulis harga, mungkin ikut harga pasaran lobster masa kita order kot. Mesti mahal kan nak makan lobster. Layak ke aku menabung demi menikmati seekor lobster? Mampu ke aku? Perlu ke?

WISH list:




Terus kesal sebab Doraemon tidak wujud. Ingat tak dia pernah keluarkan alat macam kayu yang hujungnya ada pelekat, supaya mereka boleh tarik keluar makanan dan apa-apa sahaja dari gambar? Ingat tak? Okey kalau ingat jom kesal sama-sama. U_U

Tadi sambil tengok-tengok gambar lobster di FB WISH, terjumpa komen ini.

Hahaha comel pertanyaan.


Okey, hati ibu sudah gembira. Afia jangan sedih ek. Nanti umur dua tahun dan ke atas ibu belanja. Hihihi sekarang makan yang ibu masak dulu tau tau tau. 

(Banyak gila tempat yang menjadi idaman perutku selalu. Semoga ada rezeki nak makan di tempat-tempat tersebut. Nanti bebila tak ada kerja dan yang paling utama - rajin, nak buat entri khas untuk ini. Wakaka rajin keeee???)

Jumpa lagi!


8 comments:

natt said...

gaya mendabik dada dapat makan seekor lobster macam manalah pulak nnti? Wakaka.. Entry kejam, tekak saya rasa terguris pilu.. Huahua

Nazry Salam said...

Sedapnya! <3

Aku Penghibur said...

terliur tgk lobster

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

uituit.. tga mlam tgok.. mau gemok ne.. belom mkn lg.. memg XLLLLLL..huhuh

Salhah Suhot said...

gambar 1st:ingatkan afia menyamar jadi husna tadi. :D

drzirakudo said...

kak husna, afia dah sihat sepenuhnya? :)

Husna Adnan said...

Nazry Salam:
Sedap kan... nanti ajak mak makan sini.

Aku Penghibur:
Samalah... wooowooo....

◕ D Y S H A S A H H I R ◕:
Hehehe Kak Dysha memang comel!

Salhah:
Hahahaha Afia berkedut namanya tu.

Dr.Zira:
Alhamdulillah, sihat. Cuma muka ada alahan sikit huhu.

Papa-NtiQ said...

Hi ...saya pun baru jer upload pics masa makan kat wadihana steakhouse tapi branch Johor Bahru di www.blogmakanbest.blogspot.com
Senang2 tu singgah le yer....blog saya nih cakap pasal makan jerrr 100% takde topik lain hehe dan kalau bolih follow la yer TQ bebanyak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...