13 October 2016

♥ 27 Julai 2016: Aulia Safa ♥


Assalamu'alaikum.

Alhamdulillah pada 27 Julai lalu, saya selamat melahirkan anak kedua kami yang diberi nama Aulia Safa binti Mohammad Nazry. Dah 2 bulan 2 minggu 3 hari dah dia (aaaaah senang bener ada apps yang dapat kirakan usia anak-anak tepi blog ni hiehiehie < gelak baru).

Mengandungkan Safa ni menarik.

Waktu bawa Afia tengok Upin Ipin, sebenarnya dah bawa sekali Safa berjoget segala dalam rahim haha galak ngat aih! Waktu beri talk di UiTM Shah Alam pun dah ada. Cuma kami tak tahu. Teringat pensyarah saya tanya, "Bila anak 2nd?" Saya jawab, "Insya-Allah belum ada rezeki, puan." Walhal waktu tu dah ada daaaaaaah.

Dan sepanjang hamilkan Safa, tak duduk diam. Sangat aktif buat kerja sana sini, lagilah masa PBAKL angkut buku jaga kaunter jaga booth sapu sampah dan sebagainya ha. Alhamdulillah nikmat sihat Allah beri.

Lepas PBAKL tu yang lemau terus.

Bulan Ramadan, digerakkan hati untuk hiatus FB. Maka kehamilan waktu itu sangat tenang, bahagia, indah, tanpa sebarang emosi luar kawal daripada sharing rerakan. Bukan nak kata newsfeed FB saya tu penuh dengan sharing tak elok, cuma ada masa of course orang ni ulas isu ni, kita pun nak ulas. Orang tu sakit hati, kita pun nak sakit hati. Gitulah.

Dan yang paling lawak, mengidam masa ni bukan makanan.

Tapi...

BUIH SABUN

>___<

(bersambung...)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...