24 May 2009

Hasil Kerja Gila

Hai.... Assalamualaikum semua.

Seperti yang sudah saya nyatakan pada entri 'Benci, lama-lama suka?' yang lalu, target terdekat kerja gila 2009 saya ialah paintball. Dan semalam merupakan tarikh keramat itu. Saya sudahpun bergelar pemain paintball secara rasminya semalam dengan markah kekalahan 0-2 dalam dua pusingan perlawanan ketika bermain dengan team 'Abu Sayyaf' yang dianggotai tiga pemain lelaki dan tiga pemain perempuan. Team saya yang saya benci untuk menyatakan di sini namanya yakni team 'Tamil Eelam' (entah mengapa kami ini Tamil, mereka itu Abu Sayyaf), juga mempunyai tiga pemain lelaki dan tiga pemain perempuan. 12 orang semuanya dan itu satu bilangan pemain yang sangat sedikit apabila beberapa nama tidak memunculkan diri di tempat perlawanan.


Sebelum ke tempat perlawanan, saya begitu runsing untuk memakai baju apa. Saya ini seorang perempuan yang tidak begitu banyak masa untuk membeli-belah, jadinya semua baju saya ialah baju kesayangan dan sangat berharga. Namun saya berjaya juga mengakikahkan beberapa helai kerana saya tahu warna yang bakal 'membunuh' saya kelak mampu dihapuskan dengan basuhan mesin. Baju yang saya akikahkan ialah baju yang saya sering pakai ketika menjadi minah rempit suatu ketika dahulu. Ia sudah lusuh, namun saya masih menyimpannya. Ah, apalah yang kau merepekkan, shaiton.


Sesampainya di tempat perlawanan, kami dibawa meredah kawasan hutan yang membuatkan kami pancit sebelum perlawanan. Sebenarnya tidaklah jauh sangat kawasan hutan itu, cumanya masing-masing jenis manusia pejabat yang hanya bangun dari kerusi untuk ke tandas, surau, kedai makan dan mengacau meja kawan.
Oh ya, dan juga bermesyuarat (ini penting ini untuk diberitahu). Perlawanan antara dua team itu tamat tidak sampai beberapa minit apabila team saya semuanya sudah ditag (tag ialah istilah 'dibunuh' dalam paintball) dan hanya tinggal saya seorang di dalam kubu. Bedebah gila. Saya siap menggigil apabila melihat lawan mara ke kubu yang saya pertahankan, namun takdir saya, saya juga tewas. Pusingan kedua juga begitu, saya orang kedua terakhir yang ditewaskan. Dem betul.

Tetapi saya begitu terkejut apabila pusingan terakhir ialah perlawanan antara team wanita dengan team lelaki. Huh, kami seakan-akan sudah kalah tanpa bertanding, tetapi pantang berundur tanpa usaha bukan? Kami teruskan dengan strategi masing-masing, siapa jaga port mana. Dan saya orang kedua awal yang telah ditewaskan. Jahanam sungguh saya ini dijadikan sasaran kerana saya merupakan antara pemain terakhir tewas pada dua perlawanan awal tadi. Mereka melihat saya sebagai satu ancaman hebat, kerana itu saya perlu ditewaskan awal-awal. Hahahaha! (Ayat itu ayat yang dibuat oleh penulis sendiri untuk mengubati hati yang lara.) Lama mereka bertarung pada pusingan kali ini kerana team wanita masih banyak peluru akibat ketidakberanian menembak pada dua pusingan awal. Dan keputusannya, kami
(TEAM WANITA) menang walaupun bukan saya wirawatinya. Itu sudah mencukupi, kerana saya dahagakan perasaan kemenangan. Hahaha!

Dan ini hasil perlawanan semalam:

  1. Lebam di bahagian peha yang warnanya sangat cantik; biru, ungu dan merah.
  2. Birat kemerahan-merahan di bahagian lengan.
  3. Kepedihan apabila memegang bahu; mungkin cedera juga di situ tanpa warna.
  4. Kelenguhan tangan kerana marker (pistol menembak itu) agak berat bagi saya yang kerdil ini. Oh....
Tetapi buat kawan-kawan yang tidak pernah bermain paintball, janganlah ngeri pula membaca hasil permainan saya itu. Tidaklah sakit sangat sebenarnya. Sakit lagi apabila hati ini dilukai orang tersayang.

4 comments:

Zamri Mohamad said...

Heheheh! Lepas ini boleh jadi penembak upahan.

Selepas ini, apa pula kegilaan baru.

(Sah, terlentang atas katil balik dari paintball semalam!)

leonhart said...

wah bestnye main paintball! hehe
tp smpai lebam2 ye..siannye..huhu
btw, u still win kan..HEBATNYE!!!
ur first in everything semua diiringi kejayaan la :)

p/s-hasil seni yg cantik..pose yg professional gitu..hehe(^__^)v

aku-H said...

waa..pic tnpa muka..
misterinyeRR..
hahaha..
ye aku da menyaksikan lebam itu..
tp krn ko kne..
aku dpt rskn 2 balasan Tuhan..
waaaaaaa...suke2 aku jeRRR

Husna Adnan said...

Tuan Zamri,
lepas ni entah apa pula.

leonhart,
takde la.. semua tu nasib je tu..
hehe pose pro eh? byk praktis ni. haha!

aku-H,
kalau berani, main la beb.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...