20 January 2012

Comel. Comel. COMEL!!!


Assalamualaikum. Hai, semua!


Alhamdulillah... kedua-dua set hadiah comel untuk pembelian 'Kawanku Panda' sudah diterima. (^__________^)v Setelah pahit ranjau berduri kuharungi, akhirnya keychain pandaboy dan button badge sudah berada dalam genggamanku. Alhamdulillah, alhamdulillah. Comel semua!

Kepada yang sudah membuat tempahan dan pembayaran, saya ucapkan jutaan terima kasih. Terima kasih, terima kasih, terima kasih darab sejuta!!!

Maha Suci Allah, sebenarnya saya kurang yakin ada yang sudi membeli terus daripada saya, memandangkan bakal pembaca perlu membayar kos penghantaran. Lagipun saya belum menempa nama sebagai penulis popular (ewah), jadi keyakinan memang kurang sedikit. Namun hampir setiap hari, ada sahaja e-mel tempahan masuk. Alhamdulillah.... :') Thanks yuolls


Jadi, atas dasar apa saya tetap merancang menjual sendiri karya saya walaupun kurang yakin? 

Hakikatnya, saya memang menjual semua karya saya, termasuklah ketiga-tiga siri 'Kisah Si Puteri' dan majalah 'Untuk Si Gadis'. Cuma saya kurang menguarkan, memandangkan kesemua bahan bacaan itu mudah didapati di kedai buku. Malah, saya pernah turun padang bagi mempromosikan kesemuanya. Tetapi sekiranya ada yang masih belum mendapatkan dan mahu beli daripada saya, beritahu sahaja. =D

Berbeza dengan 'Kawanku Panda', kemungkinan besar, saya tidak dapat turun padang bagi mempromosikannya di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) pada bulan April dan Mei nanti. Sejak saya berkhidmat dengan PTS pada tahun 2009, memang tidak pernah lagi saya tidak ke PBAKL. Setiap tahun, adaaaaa sahaja muka si Husna Adnan ini. 

Kenangan bertugas di PBAKL'10. Eceh kenangan.

Tahun ini, oleh sebab saya tidak dapat pergi, saya mahu menjual sendiri 'Kawanku Panda', plus dengan hadiah-hadiah comel. Saya mahu berlaku adil kepada semua karya saya, jadi ini sahaja yang mampu saya lakukan untuk 'Kawanku Panda'. Tiada promosi besar-besaran di khalayak masyarakat. Malah, saya rasa Panda sendiri gembira kerana sudah ada merchandise sendiri. Haha! Over sangat.

Oh ya, berkenaan saiz kedua-dua hadiah comel itu, saiznya sebesar tapak tangan saya, lebih kurang 6cm x 6cm. Memang besar. Tadi saya sudah ambil gambar contoh di atas tapak tangan, tetapi sesuatu yang di luar jangkaan terjadi, maka satu folder gambar... hilang. T_T Jadi, mohon ambil pembaris dan tengok 6cm itu besar mana ya.

Baiklah, itu sahaja buat masa ini. Kepada yang mahu menempah, boleh klik sini. Kepada yang sudah membuat pembayaran, sabar ya! Bulan hadapan insya-Allah sudah terbit. Sekarang masih dicetak. (=^____^=) Sejurus masuk ke stor PTS, saya akan ambil dan memulakan proses penghantaran. 

Sebelum berpisah, mahu minta bantuan. Ini saya pinjam ayat Tuan Bahruddin Bekri. Cuma saya ubah suai sedikit, hehe. Mari bantu uarkan buku ini di wall FB masing-masing, dengan klik Recommend di Portal PTS. Dengan itu, semoga kewujudan buku ini kelak, diketahui ramai, insya-Allah. Semoga kawan-kawan dimurahkan rezeki kerana membantu. 


Okey, jumpa lagi!


P/S: Jom terjah SnaLaLa Blogshop sekiranya mahu tudung comel. He he.


Terima kasih sudi baca, 'like' dan juga komen! (^_^)v

4 comments:

Qs.ron said...

geng airien la ni, panda

nawariah :) said...

comelnyaaaaaa :')

K.A.A. said...

Hmmm...comel pula si pandaboy tu...hehe

Husna Adnan said...

Jabir:
Bolehlah dikatakan... :))

Nawariah:
Memang!!! :')

K.A.A.:
Hehehehe... haaaaaa...... :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...