27 July 2009

Bermula Semula (^_^)

Assalamualaikum, hai kawan-kawan!

Dengan ini, seperti yang sudah saya uar-uarkan sebelum ini, saya akan memperkenalkan diri saya. Ya, blog ini bakal tiada lagi rahsia kerana saya sudah berniat mahu menjadikan blog ini blog rasmi saya supaya mudah bagi saya melakukan apa-apa hebahan dan perkongsian umum.
Dimulakan dengan... bismillah dan....

Nama saya Husna. Nama penuh saya sangat panjang, maka boleh diabaikan. Panggil saya Husna sudah memadai.
Nak panggil Sna pun boleh. Saya berumur eh lupa nak beritahu, saya dilahirkan di Kuala Lumpur.

Okey... okey... macamlah korang tak tahu umur saya berapa, kan? Hari lahir saya yang ke-16 (auwwwww) dua hari sebelum saya bekerja di syarikat kesayangan saya iaitu syarikat penerbitan yang hebat (aircondnya kedengaran begitu kuat, namun saya ikhlas nih!) yakni PTS Publications & Distributors Sdn Bhd yang beroperasi di Wangsa Melawati buat masa ini, dan akan berpindah ke Batu Caves kelak.


Saya harap kita sudah agak kenal buat masa ini. Cukuplah setakat ini rasanya.


Buat pengetahuan sesiapa yang baru menjengah blog ini, mungkin ada sesetengah entri terdahulu yang ditulis dengan penuh perasaan sama ada marah, teruja, sedih, bimbang dan sebagainya, saya harap kalian menerima dengan hati terbuka kerana saya adalah manusia biasa. Saya akan usaha bagi menjadikan blog ini kelihatan seprofesional yang boleh, insya-Allah.


Terima kasih kepada yang memberikan sokongan selama ini. I love you all with all my heart. Cakap omputeh siap.



* * *

Alhamdulillah... perpisahan dunia Facebook saya berjalan dengan lancar. Hidup lebih teratur dan tenang apabila hidup kasual dan formal saya dipisahkan. Begitu juga dengan telefon, cumanya buat masa sekarang, Celcom saya dilumpuhkan buat sementara waktu kerana telefon saya yang hensem itu digunakan untuk nombor pejabat saya. Nanti sudah dapat telefon pejabat, Celcom saya akan beraksi semula (walaupun ada ataupun tidak, ia akan lebih kerap senyap daripada berdendang.)


* * *

Baru-baru ini, saya membantu menjalankan promosi di Ikano dan Shah Alam. Alhamdulillah juga, walaupun di Ikano langsung tiada penonton awam, kami tetap mantap menghabiskan masa yang ada dengan apa-apa perkongsian yang mampu. Terima kasih kepada Alif Firdaus Azis yang handal mengemudi majlis walaupun yang menontonnya ialah saya, Cik Rafiza bersama anak dan suami, Cik Dila bersama kekasih hati, suami Puan Kusyi Hirdan, anak-anak Puan Lily Haslina Nasir dan mata-mata yang memandang sambil menaiki tangga bergerak yang canggih itu. Hehehe... tak mengapalah, masing-masing sedang sibuk mengejar tujuan masing-masing.

Di Shah Alam pula, adalah pengalaman paling manis sepanjang saya menjayakan program promosi penulis, kerana ini pertama kali saya membantu program yang sangat santai dan best! Tidak ada sesi autograf yang klise. Yang ada, bacaan puisi bersama petikan gitar oleh penulis, pertunjukan silap mata dan sesi kuiz yang sangat kelakar kerana soalannya sangat susah seperti "Siapa nama adik?" dan "Adik datang dengan siapa?" Yang paling best, dapat turut serta menjadi pembantu kepada Alif dan rakannya, Ismail untuk melakukan silap mata.


Dulu, zaman belajar, saya sering ke P.A.S untuk membeli ink printer, printer, laptop, handphone (ewah semua barang mewah je mention) dan sebagainya. Kali ini, datang semula ke Shah Alam bagi membantu persembahan pula. Masa di atas pentas, tak rasa berdebar. Rasa tenang saja... siap boleh sama-sama berlakon dengan mamat dua orang itu ketika mereka buat aksi slow motion. Mungkin waktu tu rasa seperti pulang ke kampung halaman. Wajah-wajah penonton yang saya lihat seperti wajah-wajah keluarga seUiTM itu begitu mendamaikan. Hehehe... tapi memang best la... tahniah buat Alif, Bahruddin Bekri dan Ismail. Terima kasih buat warga kerja MPH (Hanif) dan staf PTS yang hadir (Cik Haryani dan Puan Rafiza).



* * *

Selepas ini mungkin tidak lagi bekerja dengan Alif kerana beliau akan berpindah unit, namun saya kira, selagi dia penulis PTS One, pasti akan ada program promosi bersama-sama yang lain, Insya-Allah. Susah nak bayangkan apabila beliau sudah tiada kelak, namun hidup perlu diteruskan. Semoga kami semua diberikan limpah kurnia dan petunjuk daripada Allah S.W.T.


Sehingga berjumpa lagi, jaga diri baik-baik!

5 comments:

aKu NaKaL said...

Syukur alhamdulillah x)~ dimana ada rezki, disitu dipermudahkanNya.. aminn...

Akhirnya sna memperkenalkan dirinya di blog x)~

alifstyle said...

Hai, selamat berkenalan. Lepas ini nak awak dedahkan gambar awak pula. Itupun kalau awak berani la.

Castelano said...

Betul bak kata siapa tu? Er..alif?em..tak lengkap rasanya kalau sekadar kenal nama dan umur(walaupun kita sama. Ahaks). Hehehe selamat berkenalan..

Maxmagic said...

ya, betul betul betul.. sila kepilkan bersama 2 keping gambar berukuran pasport dan juga salinan kad pengenalan dan lesen memandu ek..

Ahaks........

;)

Sna La La said...

Man Michael,
Terima kasih atas doa itu.
Akhirnya ya? Hahaha!

Alif,
Hai, selamat berkenalan (la sgt).
Gambar? Oh pasti akan ada kelak.
Tungguuuu! (cis)

Castelano,
Hahaha nanti adalah tu.
Bukan best pun gambar saya.
Salam kenal =)

Ismail,
Wah banyaknya!
Dah macam nak buat pasport pula.
Hehehe ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...