24 December 2010

Masa depan, tolonglah bercerah dengan jayanya!!!

Kategori: Emo Padan Muka (@ ___ @ )'
Sekarang ini dok pening banyak hal. Kerja tak jalan-jalan sebab asyik surf Internet, cari itu ini, keluar seharian, terjah sana sini. Yang dicari, yang diterjah itu pun masih banyak yang perlu dicari dan diterjah. MALAH!!! Ada deadline penulisan pada 7 Januari 2011!!! Warghhhh!! *berguling-guling sambil gigit langsir.* T_________________T


Menjadi dewasa memang sangat tidak mudah! *emo* Namun saya tidak mahu kembali ke zaman budak-budak, kerana waktu itu saya kelihatan sangat comot hingga semua gambar rasa macam nak bakar. *ayat tiba-tiba yang menjurus kepada semakin emo*


Kategori: Emo Nak Kurus!!!
Semalam berlaku satu lagi peristiwa yang mendatangkan emo, hingga membuatkan impian mahu kelihatan ramping seperti Jessica Alba semakin membuak-buak. 

Siapa ada cara mendapatkan badan seperti dia tanpa perlu bersenam dan minum JusMate 5? Wakakaka! Fine, fine. Nanti saya bersenam dengan menjelajah Mid Valley. Senyum dah ada iras-iras dah. *Marilah pitam bersama-sama.........*

Kategori: Tak Berapa Emo, Terkejut Sikit Sahajanya Puuunnn....
Semalam ke Jalan TAR lagi, tengok-tengok fesyen terbaru di sana. Ya... sangat banyak ya shawl baru di situ, kawan-kawan! Yang baru dibeli beberapa minggu lalu, harganya jatuh mendadak. Namun... biasalah. Fesyen adalah salah satu perkara yang flux. "Once you're in, the next day you'll out." - Ayat Heidi Klum dalam 'Project Runway' - Saya seorang perempuan yang tidak fashionable, tetapi suka tengok rancangan seperti ini. ANTM pun best, sebab saya suka part mereka tunjuk result gambar last-last tu. Memang kreatiflah... T_T *ada orang tanya ke yang aku sibuk jelaskan ni?*

Kategori: Langsung Tidak Emo. Ini Sangat Gembira!
Alhamdulillah... dua shawl yang saya iklankan pada entri lalu sudah dijual kepada dua pembeli pertama, iaitu Ain 'Lavendra' Hafizah, dan Nurul Hazira. Wooohooo!!! Terima kasih kepada kedua-duanya!! Sebagai pembeli-pembeli pertama, ada hadiah untuk mereka, cuma saya belum jumpa apakah ia. Nanti apabila sudah jumpa, insya-Allah, saya poskan kepada kamu ya, gadis-gadis comel! Shawl yang lagi satu, tidak dijual sebab sudah pakai dua kali, hehe. Ini yang payah apabila saya jadi peniaga... nanti sendiri yang berkenan. :p

Kategori: Mahu Jelaskan Dengan Tenang
Oh oh kepada pembeli dan bakal pembeli, sekadar pemberitahuan, saya tidak memakai shawl yang diiklankan itu di luar, sampai berpeluh bagai. Cuma dipakai untuk sesi ambil gambar sahaja. Kalau nampak saya pakai di luar, yang sama seperti yang dijual, tentulah sebab saya beli dua!! Hadooooinya puuunnnn. (Siapa keliru dengan ayat '...nya puuunnn' itu, sila klik sini.) Shawl yang saya beli sehelai tetapi terus berkenan, saya tidak jual.  Cuma akan ambil gambar, dan kalau ada yang berminat, saya akan ambil stok lain. =D Kalau yang sudah dipakai, mahu dijual, mari baca kategori seterusnya.

Kategori: Berdebar-debar
Lagi lapan hari, sebelum munculnya tahun 2011. Ini bermakna, tarikh perasmian Sna LaLa Blogshop semakin hampir!!! Waaarrgghhhh!! 

Tetapi dalam masa beberapa hari ini, saya rasa mahu buat pre-launch, untuk menjual 2nd hand goods, seperti shawl, beg, dan blouse yang sudah pernah saya gayakan di khalayak masyarakat. Atau saya jual apa yang sudah saya beli, tetapi tidak pernah pakai. Maksudnya, yang tidak berapa fresh dari ladanglah. Sekiranya tiada pembeli, sekurang-kurangnya saya sudah boleh mula menyebarkan link blogshop saya di blogshop lain. Hehehehe. Sebagai ingatan, barangan saya tiada jenama. Dibeli kerana saya rasa mereka comel. ^_______________^

Kategori: Pening Dengan Perangai Aku Ini Sebab Banyak Kerja Tetapi Sempat Update Blog Dulu!!! T__________________T
Okeylah, perlu keluar ke pejabat pos, kemudian kena balik siapkan kerja kerana esok ada event di PWTC!!! Yeah!! Kali ini bukan takat menyibukkan diri, tetapi memang event yang dipelawa datang. Yahooooo!! Jumpa esok duhai kanak-kanak dan yang pernah jadi kanak-kanak! \(^o^)/

P/S: Tahniah kepada semua calon PMR yang dapat keputusan cemerlang. Kepada yang kurang cemerlang, jangan bimbang bebeh! PMR bukan tanda aras hidup berjaya. Masih banyak cabaran mendatang. Teruskan berhidup dengan ceria!! ^___________^

P/S lagi: 2011 kian hampir. Apa aku dah buat sepanjang 2010??! - Maka entri akan datang adalah entri mengimbau pahit manis 2010. Gerenti panjang. T___T

7 comments:

Riha J said...

Project Runaway.

Bahasa Melayu : Projek Melarikan Diri.

Wah ^^ di TV berapa ada rancangan ini? :3

Ombak Jahat said...

Kategori:Emo nak kurus!!! Peristiwa apakah?? Husna tak ceritanya puuunnn...Hadoooiinya puuunnn. =D

Lavendra said...

Haha! Samalah perangai kita :D
Banyak kerja tapi update blog dulu.

Anyway, InsyaAllah saya akan membeli diblogshop akak. Sama-sama kita nantikan XD

Husna Adnan said...

Riha,
Hahahahaha baik, baik.
Sudah diperbaiki. :p
Terima kasih atas 'teguran' itu. :))

Ombak Jahat,
Alahainya pun....
Kita tak boleh cerita sangatlah hadoooi.
Kita nak kurus macam awak bolehnya pun? Hehehehe.

Ain,
Hahaha kan!!
Wah, terima kasih, terima kasih!
Harap berjayalah kelak! :D

aku-H said...

waah..bes2..suda laku!mari berborong lagi!!cpt launch ye..mau lihat!

Ombak Jahat said...

Hahaha nya puunnn...=D
Awak bukan gemuknya puunnn

Husna Adnan said...

Dayah,
Hahahaha alhamdulillah...
Terima kasih beb!
Tapi buat masa ni, masih belum ada stok. Kena beli dekat-dekat dengan tarikh launch, takut harga berbeza. Kalau beli hari ni, takut esok lusa dah makin murah. Kesian pula pembeli.

Ombak Jahat,
Hahahaha gemuk dah ni...
Makan banyak! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...