30 August 2016

Review: Zootopia


Semalam kami bawa Afia tengok Zootopia. Walaupun hati dewasa daku meruntun nak tengok filem lain, tapi demi menghiburkan anak dengan telatah haiwan, kurelakan jua.
.
End up, mak bapak yang ketawa mengilai macam harom terutama part sloth. Padahal panggung masa tu tak ramai pun. Hari Isnin, pukul 9 malam kekdahnya. Riuh baqhang!
.
Jalan cerita Zootopia banyak kejutan. Paling terkejut masa harimau tetiba terkam. Ni saja mak kasi spoiler, demi maslahat ibu-ibu mengandung.#sisterhood
.

Nak dunia aman, bermula dengan diri sendiri. Jadi makhluk yang baik. Nanti dunia akan baik. Tak kira dari bangsa apa pun kau dilahirkan. ... Gitulah lebih kurang antara isi tersirat dia.
.

Tapi... kami tak pernah nampak Afia keluar wayang dengan mencebik dan senyap. Dah sampai rumah, pun diam je. Macam hilang jiwa. Bila ditanya, "Best tak tengok haiwan tadi?" 
.
Dia tunduk.
Geleng. T_T
"Tak besh."
.

Zootopia gagal menarik minat budak 4 tahun yang memang suka sangat kepada binatang. Mungkin sebab tak ada aksi monyet. Atau kucing. Atau dinasour. Atau tak minat tengok binatang pakai baju.
.
Maka mak bapak yang nak bawa anak pre-school tengok Zootopia, bolehlah fikir sekali lagi. Takat mak bapak je yang nak tengok, memang layan boh!😂



2 comments:

Dilah Naim said...

hihi..mak pak pulak yg terhibur..

Siti Khatijah Diana Mohd Hatta said...

Setuju. Memang best gila citer ni. Tengok sekali pun tak puas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...